Lokalna samouprava

Neregulisano stanje objekta u katastru nepokretnosti najčešći problem kod apliciranja za subvencije

Građani koji apliciraju za neku od subvencija koja se odnosi na unapređenje energetske efikasnosti popunjavaju aplikacije koje su za dve godine, koliko se realizuju ovakvi projekti, značajno pojednostavljene. Važno je da građani da daju precizne podatke koji se odnose na pitanje vlasništva objekta kao i podatke iz katastra nepokretnosti. Neregulisano stanje objeta u katastru nepokretnosti je jedan od najčešćih problema koji se javljaju prilikom konkurisanja za subvencije.

Stanje u katastru je zvaničan podatak koji se obrađuje prilikom ovakvih zahteva, objašnjava gradski energetski menadžer, Bojan Ivković. Procedura upisa u katastar  nije zahtevna,  zato bi svi građani trebali da regulišu na taj način svoju imovinu, kaže Ivković, ne samo zbog trenutno aktuelnih konksa. Neregulisan status objekta u katastru nepokretnosti je jedan od najčešćih problema koji se javljaju prilikom popunjavanja zahteva za subvencije.

“Ovi konkursi su inače dosta fleksibilni čak i u pogledu zakonitosti objekta za koji se konkuriše pa smo u poslednjem konkursu imali i zahteve za objekte koji nisu legalizovani ali su podneti zahtevi za legalizaciju i vlasnici takvih objekata mogu da budu korisnici mera koje se odnose na unapređenje energetske efikasnosti.

Ivković podseća da građani u svakom trenutku mogu da dobiju podršku zaposlenih u Gradskoj upravi i razreše nedoumice koje imaju u vezi konkursa. Konkursnu dokumentaciju i bliže informacije mogu dobiti u Uslužnom centru  uz napomenu da su mnoge nedoumice i prepreke koje sprečavaju građane da konkurišu, lako otklonjive.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker