Ostale vesti

Nemci ozbiljno zainteresovani za strateško partnerstvo sa Tigrom AD

Danas je sve pogone kompanije Tigar AD obišla delegacija privrednika iz Nemačke predvođena Rolandom Šimekom, vlasnikom nekoliko jakih kompanija iz Nemačke. Šimek je kazao da je veoma zadovoljan onim što je video i da se proizvodni asortiman Tigra AD uklapa u njegovu viziju i poslovnu koncepciju.  Direktor fabrike Vladimir Ilić kazao je novinarima da je ova veoma važna poseta realizovana zahvaljujući preporuci Ministarstva privrede, da je poseta bila veoma uspešna i da gosti iz Nemačke već sada imaju ideje vezane za buduću saradnju sa pirotskom kompanijom. Šimek je između ostalih vlasnik i kompanije “Rhein solutions”, koja već ima predstavništvo u Srbiji. U sastavu velike i značajne privredne delegacije bili su i predstavnici kompanije Euro management. Pre obilaska Tigra AD delegacija je bila na prijemu u kabinetu gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića.

-Kao što znamo, Tigar je u postupku privatizacije i naše Ministarstvo privrede je dalo preporuku delegaciji iz Nemačke da obiđe Tigar i vidi potencijale fabrike. Veoma smo ponosni da smo iz situacije   gde smo imali obustave proizvodnje, kašnjenja zarada i slične probleme, sada došli u situaciju da budemo zanimljivi za ovako jaku privrednu delegaciju. Oni su se na licu mesta uverili kakva je situacija u Tigru, gde se sada radi u tri smene, svi proizvodni kapaciteti su upošljeni a videli su i potencijale koje Tigar ima a koje može da pruži celom evropskom tržištu. Naše nadanje je da ćemo ući u neko strateško partnerstvo i saradnju. Gost je sagledao naše kapacitete i već ima neke ideje povodom toga-kazao je direktor Ilić.

Roland Šimek, vlasnik nekoliko velikih nemačkih kompanija iz Nemačke, kazao je novinarima nakon detaljnog obilaska svih pogona pirotske kompanije da je veoma zadovoljna onim što je video, da je proizvodni asortiman Tigra AD veoma interesantan. On je dodao i da će pre konačne odluke morati detaljnije da se upozna sa svim pojedinostima vezanim za poslovanje kompanije, između ostalog da se sagleda i finansijska situacija, ali su prvi utisci krajnje pozitivni.

Roland Mejer, privrednik iz Nemačke koji je strateški partner Šimeku, kazao je da je obilazak bio veoma impresivan i da su se uverili u bogat asortiman proizvoda.

-Koncept Tigra ad se uklapa u poslovni sistem čiji je gospodin Šimek vlasnik. Potrebno nam je da saznamo više informacija o svemu, između ostalog i o finansijskim detaljima kako bi imali kompletnu sliku nakon čega ćemo doneti odluku-kazao je Mejer  i dodao da su zainteresovani za dugoročnu saradnju i partnerstvo, zbog toga će biti potrebno da se sagledaju svi aspekti poslovanja pirotske kompanije.

 

Slične vesti

2 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker