Gradska hronika

Nebojša Ivanov – Još jedna važna investicija na Regionalnoj deponiji Pirot

U skladu sa ugovorom koji je nedavno potpisala Regionalna deponija Pirot danas je počelo dopremanje opreme za liniju za sekundarnu separaciju komunalnog otpada čiji se početak rada u punom kapacitetu očekuje u martu 2022. godine. Celokupno ugovorena oprema, u vrednosti od 860 hiljada evra, trebalo bi do kraja meseca da bude isporučena, kako bi odmah počela montaža, a zatim probni rad.

Nebojša Ivanov, direktor Regionalne deponije Pirot, kaže da je u skladu sa politikom grada Pirota ova aktivnost započeta 2019. godine, kako bi se omogućio jedan nov pristup u upravljanju komunalnim otpadom. Otpočinjanje primarne selekcije otpada i rad postrojenja za sekundarnu separaciju predstavljaće revolucionaran pristup u oblasti upravljanja komunalnim otpadom. Ivanov kaže da se veliki trud ispaltio jer se postepeno ulazi u finalnu fazu. Linija za sekundarnu separaciju otpada biće jedinstvena u Srbiji po svojoj funkcionalnosti , s obzirom da je reč o izuzetnoj, savremenoj opremi koja zahteva i vrlo odgovoran način upravljanja, kaže Ivanov.

Ivanov je rekao da će u martu iduće godine linija za sekundarnu separaciju komunalnog otpada dobiti upotrebnu dozvolu, što je još jedan od pokazatelja da su sve aktivnosti na realizaciji ovog projekta bile kvalitetno realizovane.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de