Babušnica

Nebeski trkači na “Lužničkom megdanu”

Tradicionalna  Skyrunning trka biće održana 8.oktobra na teritoriji opštine Babušnica. Ovo je poslednja trka sezone  koja učesnicima donosi poene za svetski kup.  Organizator „Lužničkog megdana”  je TO Baušnica u saradnji sa Savezom ekstremnih sportova Srbije. Očekuje se učešće preko 100 takmičara iz zemlje i inostranstva.

Iskusni Skajrejsi ocenjuju babušničku stazu, distance i uspon kao sa Tornika, ali sa par izrazitih tehničkih detalja gde će biti i užarija. Krečnjak, sipar, prava staza. Najniža tačka trke je na 490 m n.v. (start, Babušnica) a najviša na 1.238 m n.v. (vrh Golemi Stol).

Start je planiran za 8. oktobar  iz centra Babušnice u 8 sati. Staze će biti markirane trakicama i zastavicama. Jedna ekipa  tzv. „metle”, će ići poslednja i rasklanjati markacije a posebna ekipa će biti u žlebovima kako bi dočekali takmičare.

Veoma šarenolika podloga, od blata, širokog makadama do trave, sipara i krečnjaka. Obavezna oprema se može menjati, iz preporučene u obaveznu u zavisnosti  od vremenskih uslova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker