Kultura

NE PROPUSTITE: 10. majska izložba u pirotskoj Galeriji “Čedomir Krstić”

Tradicionalna Majska izložba, jubilarna 10. po redu, na kojoj će se predstaviti likovni umetnici iz Pirota, biće otvorena u petak u 19 sati u pirotskoj Galeriji.

Svojim radovima predstaviće se čak 61 umetnik iz svih žanrova, a po rečima direktorke Galerije Radmile Vlatković, biće priređen i svojevrstan omaž umetnicima koji su nas nažalost napustili prethodnih godina poput akademskih slikara Ljubodraga Jankovića Jaleta, Branka Manojlovića, Anđelke Mančić, Nikole Nikolića, Petra Đorđevića, Momčila Gogića, pa će i njihovi radovi biti deo izložbe.

Tu su i brojna imena koja dolaze, čiji umetnički identite, po rečima direktorka Vlatković, već ima oblik.

-Štaviše, oni su poprilično svesni sopstvenih izražajnih potencijala-navodi Vlatkovićeva.

Na izložbi će biti crteža, skulptura, slika, grafika, fotografija, digitalnih umetničkih radova. 

Radmila Vlatkovic

-Ovogodišnja izložba pirotskih likovnih umetnika, reagovala je, donekle, na globalne promene vrednosti i saznajnih parametara čovekovog postaojanja i načina mišljenja. Pokušala je da siđe sa utabanih staza tradicije i yađe u nepregledni čestar mogućih radikaliyacija ili revitaliyacija koncepcije revijalnog karaktera. Ostaje uverenje da je, trudnom organizatora i zalaganjem likovnih umetnika, Majska izložba umetnika Piroćanaca organizovana sa uspehom te je treba podržati  i nadalje negovati zarad kulture grada. Tako organizovanu, prepuštamo je na uvid buduućim generacijama-napisala je u predgovoru Vlatkovićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker