Lokalna samouprava

„NE PRETRČAVAJ ŽIVOT, PREĐI NA PEŠAČKI!“ – Grad Pirot deo velike nacionalne kampanje Agencije za bezbednost saobraćaja i MUP-a

Grad Pirot pridružio se nacionalnoj kampanji Agencije za bezbednost saobraćaja i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije pod sloganom „NE PRETRČAVAJ ŽIVOT, PREĐI NA PEŠAČKI!“ koja ima za cilj da unapredi bezbednost pešaka kao učesnika u saobraćaju.

U periodu od početka godine i Srbiji je poginulo više od 45 pešaka, što čini približno polovinu poginulih u saobraćaju od početka godine. Zajednički interes Agencije za bezbednost saobraćaja i Ministarstva unutrašnjih poslova, a u saradnji sa lokalnim Savetima za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja, jeste da kroz realizaciju kampanje smanjimo broj pešaka koji stradaju u saobraćaju.

Takođe, pred nama su Uskršnji i prvomajski praznici. Obzirom da se Međunarodni praznik rada – 1. maj najčešće praznuje na otvorenom uz konzumiranje većih količina hrane i alkohola, pozivamo sve učesnike u saobraćaju na oprez i podsećamo vozače da ne sedaju za volan ukoliko su pili alkohol.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker