Kultura

“(Ne) briga o kulturnom nasleđu” – U ponoć, 15. februara, ističe rok za slanje fotografija

Tradicionalni konkurs Muzeja “Ponišavlja” za najbolju fotografiju, pod nazivom, (Ne) briga o kulturnom nasleđu završava se sutra, 15. februara u ponoć. Podsećamo, fotografije mogu biti snimljene foto – aparatom ili mobilnim telefonom, a moraju biti u JPG formatu. Potrebno je dostaviti ime i prezime autora, broj telefona kao i naziv fotografije. Žiri Muzeja “Ponišavlja” pregledaće sve u roku pristigle radove i nagraditi najuspešnije autore. Prema tradiciji najbolje fotografije sa konkursa biće izložene.

Kustos Muzeja Ponišavlja, Tanja Karanović, kaže da je interesovanje i ove godine veliko, a fotografije će se primati i sutra, bez obzira što je državni praznik.

“U pitanju je konkurs koji skreće pažnju na naše kulturno nasleđe, bez obzira da li je materijalno ili nematerijalno, proširili smo malo priču. Potrebno je poslati fotografije, jednu, dve, tri, ali u konkurenciji će biti samo jedna od istog autora. Posle praznika sledi rad žirija Muzeja i samog konkursa i posle toga dodela nagrada. Svakako ćemo kao i prošle godine onima koji su na “milimetar” od nagrada, da tako kažem, podeliti i pohvale za ono što su uradili, što su priložili konkursu. Izložbe fotografija će biti i održaće se u prostoru čitaonice Narodne biblioteke u Pirotu” – rekla je, pored ostalog, Tanja Karanović.

Izložba će trajati, kao i ranijih godina, tri nedelje, a biće isloženo tridesetak najboljih fotografija. Interesovanje je veliko ove godine, pristigli su radovi i iz drugih gradova Srbije, pa ćemo imati priliku da vidimo, na primer, i neke detalje iz, baroknog grada, Subotice.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker