Gradska hronika

Navijači “Rada” pred sudom

U Višem sudu u Pirotu 1. oktobra počeće suđenje navijačima beogradskog “Rada” za tuču sa policijom na utakmici protiv Radničkog iz Pirota, na stadionu kraj Nišave.

pirot, sukob sa navijacima rada na pomocnom terenu

Tuča se dogodila početkom aprila 2008. godine, a istraga je trajala sedam godina. Kako bi se istraga efikasnije izvršila, ovdašnje pravosuđe obraćalo se zahtevima da se predmeti procesuiraju pred pravosudnim organima u Beogradu, što bi znatno olakšalo i skratilo istragu, s obzirom da su navijači koji su bili obuhvaćeni istragom iz Beograda i okoline. Istragom je bilo obuhvaćeno četrdesetak navijača koji su napali policiju kamenicama, štanglama, pajserima i drugim “rekvizitima”. Tom prilikom desetak policajaca je bilo povređeno. Zahtevi pirotskih pravosudnih organa da se istraga vrši u Beogradu nisu naišli na razumevanje pa su zbog toga navijači, od kojih su neki u međuvremenu preminuli ili stradali u obračunima kriminalaca, bili dovođeni na saslušanja u Pirot.

policija

Više tužilaštvo u Pirotu je sa određenim brojem navijača postiglo sporazume o priznanju krivice, što je prihvatio i Viši sud u Pirotu pa su ti navijači osuđeni na novčane kazne od 200 do 250 hiljada dinara i na kućne pritvore. Petnaestoro navijača zbog nedostatka dokaza neće biti gonjeno, pa će se suditi grupi od dvadeset navijača koji odgovaraju zbog krivičnog dela nasilje na sportskoj priredbi.

tuzilastvo i sud

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker