Kultura

Nastup polaznika Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški”

Polaznici Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” nastupili su večeras na centralnom gradskom trgu ispred Doma kulture.

Naši mladi sugradjani zainteresovani da udju u tajne čarobnog sveta muzike mogli su da se druže sa svojim vršnjacima polaznicima Škole, ali i da se oprobaju na instrumentu po izboru.

Profesorka klavira, Natali Vidanović, kaže da su učenici dugo čekali na ovakvu priliku i da su veoma srećni što mogu da pokažu šta su naučili. Škola je maksimalno posvećena radu sa decom, tako da je i sam program tako koncipiran.

“Nastava klavira je individualna, što znači da se radi sa svakim učenikom posebno. Jako smo posvećeni radu sa decom i trudimo se da učenici zavole ovu vrstu muzike i način izvođenja. Pozvala bih svu decu da nam se pridruže, jer sigurno će se odlično zabaviti. Imamo i učenike koji nastave dalje školovanje, ja sam jedna od njih. Završila sam ovu nižu Muzičku školu, nastavila dalje i sada sam profesor. Veoma sam srećna, to vidim i kod dece, jer dugo nismo imali nastupe zbog korone, ali eto sada posetioci mogu da čuju da mi umemo da izvedemo odlična dela. U mojoj klasi učenici su osvojili sedam nagrada na nedavnom međunarodnom takmičenju, dve prve, tri druge i dve treće, i zbog toga sam veoma ponosna”- rekla je profesorka, Natali Vidanović.

Koncert je održan na otvorenom u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Direktorka Muzičke škole, Marija Mijalković, je takođe ponosna na svoje učenike i nastavnike koji su priredili predivan koncert na otvorenom prostoru.

“Konačno se ukazala prilika da nastupimo javno. Deca su sa velikim nestrpljenjem iščekivala koncert. Pored toga što je to i obaveza da se održe javni časovi tokom godine imali su preveliku želju da sviraju pred publikom. Ovo je i promocija za našu Školu. Pozvali smo i najmlađe sugrađane da vide instrumente, da čuju kako zvuče i da ih probaju, a možda se neko od njih i opredeli za Muzičku školu. Takođe, drago mi je da ima podosta ljudi koji slušaju muziciranje naših učenika i nastavnika” – izjavila je Mijalkovićeva.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker