Gradska hronika

Nastavljeni radovi u Ulici Ćirila i Metodija

Radovi na uređenju trotoara u Ulici Ćirila i Metodija u Pirotu počeli su sredinom aprila. Da je bilo sve kako je planirano do sada bi ovaj zahtevan posao, koji se finansira iz budžeta grada, bio završen. Međutim, firma koja je započela radove nije uspela da odgovori ugovornim obavezama pa je ugovor raskinut. S obzirom na proceduru tek nedavno je završena javna nabavka i posao je poveren firmama “Kubik – Trans” i MDS sistem. Novi izvođači radova u posao su uvedeni juče i u roku od 90 kalendarskih dana svi planirani poslovi trebalo bi da budu okončani.

Kako nam je svojevremeno rekao, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov reč je o veoma zahtevnom gradilištu, s obzirom na frekventnost ulice koja povezuje naselje Senjak sa najužim centrom grada. Radiće se trotoari sa obe strane ulice u dužini od 450 metara. Vrednost radova je oko 14,5 miliona dinara.

“Oko dve i po hiljade kvadrata će biti pod behatonom, a s obzirom da se deo ove ulice zove “Ulica Kestenova” mi smo odlučili da stabla ne sečemo, da se obrade pored korena i ostanu u funkciji” – rekao je Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker