Lokalna samouprava

Nastavlja se zamena azbestnih cevi u gradu

JP “Vodovod i kanalizacija” nastavilo je sa zamenom azbestnih dotrajalih cevi u sistemu gradskog vodovoda. Počela je zamena vodovodnih cevi u Cerskoj ulici, u okviru programa KFW. Ulica je dužine oko 285 metara, a vrednost radova je 2.3 miliona dinara. U prvoj fazi projekta zamene azbestnih cevi u gradu zamenjeno je oko 3000 metara cevi glavnih vodova za šta je utrošeno oko 300.000 evra. U drugoj fazi, koja je počela zamenom cevi u Cerskoj ulici, biće zamenjeno 2.600 metara glavnih i 3.000 metara priključnih vodova. 

-Očekuje nas još dosta posla jer treba da radimo i Hadži-Nešinu, Beogradsku, Nišku, Braće Daskalović i druge ulice, ali od vremenskih uslova zavisi i dinamika radova. Cersku ulicu bi trebalo da završimo do kraja godine, a ako vremenski uslovi to dozvole, radićemo bez pauze-kaže Nikolić i dodaje da će ovaj posao raditi ekipe JP “Vodovod i kanalizacija”.

vodovod

Po njegovim rečima, počeo je i projekat monitoringa i kontrole vodovodnog sistema u gradu i svih 17 sela, u kojima su vodovodi pod ingerencijom “Vodovoda i kanalizacije”. Reč je o savremenom sistemu koji će omogućiti kontrolu protoka vode, kontrolu pumpi, pritiska, hlorisanja i drugih važnih parametara.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker