Lokalna samouprava

Nastavlja se uređenje prostora oko zatvorenog bazena

Lokalna samouprava preko Direkcije za izgradnju opštine Pirot sa početkom građevinske sezone nastavila je sa uređenjem prostora oko bazena. Prošle godine su urađeni solarni paneli koji uveliko stvaraju uštede, a sada se upravo uređuje i prostor ispod panela, koji će nakon završetka radova biti mesto za parking 50 automobila. Radove je danas obišao i gradonačelnik mr Vladan Vasić sa saradnicima, pa je ovom prilikom najavio nove projekte na ovom prostoru. 

2103165– Osim radova na uređenju parkinga ispod panela koji je nedostajao, tokom proleća uredićemo i prostor iza bazena prema pomoćnom fudbalskom terenu, gde ćemo napraviti još pedesetak parking mesta, ali i izgraditi mini pič teren za potrebe ovog dela grada koji je u proteklom periodu u velikoj ekspanziji. Nastojimo da u tom delu sagradimo takođe solarne panele koji će proizvoditi struju i na taj način će objekat biti nezavistan što se toga tiče, s obzirom da imamo problema sa Elektro distribucijom Pirot, koja nema nikakva razumevanja za naš grad, što je isto slučaj i sa Hidroelektranom Pirot. Ljudi koji vode te institucije kao da ne žive u ovom gradu i čak se raduju ako uspeju da naplate više struju ili puste Nišavu, ali izborićemo se mi i sa tim. Bazen nije neefikasan, ni energetski, a nije ni veliki potrošač novca, on zarađuje novac i ja mislim da smo uradili pravu stvar. Kada budemo sve uradili objekat će biti nezavistan od Toplane, Elektrodistribucije, jer će sam stvarati energiju. Samoodrživ bazen je naš ciljizjavio je danas gradonačelnik Vasić.

2103161Nekoliko gradova u Srbiji planira izgradnju zatvorenih bazena, ali će oni svoj plan morati da realizuju iz kredita, što u Pirotu nije bio slučaj.

– Neki su uzimali kredite, neki su emitovali municipalne obveznice kao što je uradio Šabac, što je isto jedna vrsta kredita, a mi smo zajedno sa Vladom Srbije uradili bazen po sistemu pola-pola. Naš deo obaveza prema Fondu za razvoj Srbije se vraća, nema nikakvih opterećenja prema budžetu i mi to lagano podnosimo, jer smo na isti način kupili i Dom Vojske i zemljište kod Strelišta. Mi taj novac bez problema projektujemo u budžetu, ali i bez problema ga vraćamo i bez problema imamo sredstva za nove projekte i nove investicije – pojasnio je Vasić.

Foto Martin Nešić
Prilog TV PIROT

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de