Lokalna samouprava

Nastavlja se sanacija nekategorisanih puteva na teritoriji Pirota

U nedavnim poplavama, kao što je poznato, velike štete pričinjene su na nekategorisanim putevima na teritoriji grada Pirota. Prema nalogu Štaba za vanredne situacije odmah se intervenisalo na prioritetnim mestima, kako bi se u što većoj meri i najkraćem roku stanje na putevima saniralo. Direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov, podseća da, praktično, nije bilo puta koji nije oštećen. Odmah je angažovana mehanizacija Preduzeća “Piksi” i sanirani su putni pravci ka Toplom Dolu, Rudinju, Cerovi, Mirkovcima, selu Vlasi. Radilo se i na nakoliko lokacija u gradu.

“U tih nekoliko dana uspeli smo da najproblematičnije saobraćajnice osposobimo i da budu, koliko toliko, prohodne za saobraćaj. Posle toga nastupilo je nekoliko ledenih dana kada nije moglo da se interveniše, a sa aktivnostima smo nastavili prošlog četvrtka. U petak i subotu radilo se u Srećkovcu, a s obzirom da imamo pozive iz pojedinih mesnih zajednica sa radovima ćemo nastaviti u selima – Bela, Lukanja, Dobri Do, Petrovac, Trnjana, Kamik, Prisjan. Mnogo je mesta gde treba intervenisati i radimo prema mogućnostima angažovanja mehanizacije i ljudstva u skladu sa Programom urgentnog održavanja. Taj Program je negde na polovini realizacije i mislim da ćemo uspeti da odgovorimo svim zahtevima”.

Svilarov je dodao da će se tokom proleća i leta, kao i svake godine, realizovati Program održavanja nekategorisanih puteva. Iz tog Programa, koji bi trebalo da bude usvojen na narednoj sednici Skupštine grada, radiće se u petnaestak do dvadeset sela, čime bi se dodatnim intervencijama popravilo stanje na nekategorisanim putevima. Trenutno, stručne službe obilaze teren i prema prioritetima biće uranđen plan.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker