IntervjuLokalna samouprava

Nastavlja se sa uređenjem fasada, prva faza izgradnje Otvorenog bazena je u toku, novi parkinzi kod Kalea i Predraga Boškovića…

U narednom periodu u Pirotu će se realizovati, odnosno početi sa realizacijom investicije kakvih nije bilo decenijama unazad, poput izgradnje Otvorenog bazena, potpune rekonstrukcije Opšte bolnice, izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda...

Građevinska sezona u Pirotu uveliko se zahuktava a trenutno se radi na izradi fasada na stambenim zgradama u Ulici Srpskih vladara broj 3, Takovskoj ulici, radi se i prva faza izgradnje Otvorenog bazena, a počeli su i radovi na prvoj fazi rekonstrukcije Opšte bolnice Pirot, kazao je za Pirotske vesti gradonačelnik Vladan Vasić.

-Uskoro se očekuje raspisivanje javne nabavke za ostale radove na izgradnji Otvorenog bazena i ja očekujem da se radovi nastave u kontinuitetu kada radovi koji su u toku budu završeni. Pripremamo mnoge javne nabavke, uglavnom više miliona evra će biti ove godine uloženo u infrastrukturu, uređenje trga, uređenje puteva po selima, biće mnogo investicija javnih preduzeća tako da je pred nama veoma živa građevinska sezona-kaže Vasić.

Kada je reč o investicijama i izdvajanjima iz budžeta, za drugu fazu izgradnje Otvorenog bazena izdvojeno je 120 miliona dinara iz budžeta, radovi na izgradnji će se finansirati naredne tri godine ali će se odvijati narednih godinu, godinu i po dana.

-Za sanaciju deonice u selu Izvor, od skretanja pa sve do Doma kulture izdvojeno je 15 miliona dinara. Tu su svi radovi na vodovodu i kanalizaciji već završeni pa će sada ova deonica biti presvučena asfaltom. Takođe, uporedo sa uvođenjem kanalizacije u Izvoru radi se i na izmeni vodovodnih priključaka, a naredne godine ćemo i druge ulice u Izvoru, gde budu završeni radovi, asfaltirati. U Ulici Branka Radičevića planirali smo da izgradimo parking na sprat, međutim protivpožarni uslovi nam to nisu dozvolili tako da će biti uređen parking i čitav taj prostor i zelenilom, klupama, omogućićemo pristup parkingu iz Ulice Ćirila i Metodija a ovaj mali prolaz iz pravca Srpskih vladara ćemo zatvoriti zbog bezbednosti dece pre svega. Pre nekoliko dana smo dobili i dopis Saobraćajne policije da je taj način ulaska automobila na parking iz pravca Srpskih vladara nebezbedan. Takođe, uređivaćemo parking u Ulici Save Kovačevića, tamo gde su rušene privremene garaže, i taj parking ćemo ove godine urediti. Takođe, biće uređen i prostor za parkiranje preko puta Lukoil pumpe, kod parka na Kaleu, gde ćemo postaviti i punjač za elektro-automobile, a kod Solitera će biti izvađenje cisterne od nekadašnje kotlarnice-kaže Vasić.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Za Trg pirotskih ratnika izdvojeno je 36 miliona dinara, od banke Intesa do Euforije, uradiće se nova rasveta i hidrantska mreža

-To je na neki način priprema za početak rekonstrukcije Doma vojske, mada tu zavisi i od Ministarstva kulture sa aspekta finansiranja pre svega, ali ove godine očekujemo i rekonstrukciju Doma vojske, za šta je izdvojeno oko 115 miliona dinara. Takođe, očekuje nas i sanacija puta ka Toplom Dolu, tu je javna nabavka već raspisana, biće urađeno i nekoliko sokaka u selu Gnjilan, u naselju Rovina. Za redovno održavanje ulica odvojeno je 40 miliona dinara, za nekategorisane puteve 10 miliona dinara i to kroz dve partije. Pet miliona dinara biće izdvojeno za sanaciju nekategorisanog puta od Sukova do Belog Polja u dužini od 1.700 metara, u ataru sela Bazovik prema skretanju za Šugrin, oko 3.000 metara, Kamik-Cerev Del – 1.000 metara, Muntina padina, Srećkovac-Planinica – 1600 metara. Sa istim iznosom od pet miliona dinara, omogućićemo svim ostalim mesnim zajednicama da mogu da dobiju mašine i reše svoje goruće probleme kojih ima svuda i taj vid pomoći će mnogo značiti svim mesnim zajednicama-kazao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker