Gradska hronika

Nastavak radova na saobraćajnom prstenu oko Pirota

Sredinom decembra prošle godine, pre nešto više od dva meseca, Direkcija za izgradnju grada je uz prisustvo predstavnika Ministarstva privrede, izvođača radova na izgradnji mosta na Drugom ringu uvela u posao, ali se tokom zime zbog lošeg vremena nije radilo.

II ring 2Početkom ove nedelje izvodjaču radova dostavljena je odluka o prekidu zabrane izvodjenja radovam, odnosno odluka o nastavku radova na izgradnji mosta na Drugom ringu, koja je usledila sa prvim lošim vremenskim uslovima. Nadam se da će izvođač poštovati ugovorenu dinamiku radova, i da nećemo imati problema. Opština Pirot je za ovu godinu planirala uređenje pristupnih saobraćajnica i povezivanje sa ulicom Srpskih Vladara – izjavio je Branislav Kostić, direktor Direkcije za izgradnju opštine Pirot.

II ring fUgovor o izgradnji mosta  na saobraćajnom prstenu oko Pirota – Drugom ringu paralelno sa Železničkim mostom, sredinom novembra potpisali su predsednik opštine Pirot, mr Vladan Vasić i ministar privrede Željko Sertić.

Vrednost radova na izgradnji mosta je 122 miliona dinara, od čega je 68 miliona dinara učešće opštine Pirot, a ostatak države.

Rok za izgradnju mosta je šest meseci.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker