Lokalna samouprava

11 porodica dobilo krov nad glavom

Trampa pirotskog Doma vojske za  opštinske stanove konačno je, posle 10 godina i mnoštva birokratskih procedura  završena. Ministar odbrane Bratislav Gašić, uručio je danas  ključeve 11 stanova, ukupne površine 645 kvadrata, našim sugrađanima, pripadnicima  Vojske Srbije i penzionerima Ministarstva odbrane.

Porodice koje su dobile krov nad glavom

U protekle dve godine, podelili smo 1081 stan, a do kraja ove godine  biće još oko 150 i to uglavnom u Beogradu. Na spiskovima sa zahtevima za stanove ima osoba koje su te zahteve podnele još daleke 1978, pa će spiskovi biti revidirani, kako bi dobili pravi broj osoba kojima su stanovi potrebni-rekao je ministar Gašić, koji je najavio povratak vojske u Pirot.

ACA_4004_resize

–  Ministarstvo ozbiljno razmišlja i planira da zaposedne pirotsku kasarnu do kraja 2015. godine. U tome očekujemo pomoć lokalne vlasti, koja bi iz svog buđžeta mogla da pomogne asfalritanje piste i slične poslove. Aktiviranje kasarne bi za Pirot bilo ravno otvaranju jedne nove fabrike koja  bi uposlila ljude-istakao je ministar Gašić.

ACA_4070_resize

Predsednik pirotske opštine mr Vladan Vasić, koji je prisustvovao  podeli ključeva, naglasio je da će  lokalna vlast sa svoje strane učiniti sve da se kasarna što pre aktivira jer će u njoj posao naći mnogi Piroćanci. On takođe  smatra da bi  reaktiviranje kasarne bilo ravno otvaranju jedne fabrike.

Pirot ima višestruku korist. Dobili smo Dom vojske i nadam se da ćemo u narednom periodu smoći snage da renoviramo taj ogroman objekat koji puno znači gradu. Posebno me je obradovala najava vraćanja vojske u Pirot jer je to ravno otvaranju nove fabrike. To je veoma značajna vest jer će se otvoriti verovatno i nova radna mesta, a to je od značaja i za privredu našeg kraja uopšte. Opština će učiniti sve sa naše strane da kroz partnerstvo sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije do aktiviranja kasarne u Pirotu dođe što pre-kazao je predsednik Vasić.

ACA_4038_resize

Članovi porodica koje su i posle više od dve decenije dobile krovove nad glavom nisu mogli da sakriju oduševljenje jer su konačno zahvaljujući dobroj saradnji opštine Pirot i Ministarstva odbrane rešili jedno od najvažnijih životnih pitanja.

Dejan Živković sa suprugom Irenom 24 godine čeka na ovaj dan.

Zaista smo presrećni i ja i supruga jer ovaj dan čekamo više od dve decenije-kaže Živković za Pirotske vesti.

ACA_3987_resize

Marina Iklozan sa suprugom Draganom i dve ćerke poslednje 24 godine živela je kao podstanar.

Presrećni smo i hvala svima što smo dočekali ovaj dan. Živeli smo jako dugo kao podstanari tako da nam ovo neverovatno mnogo znači. Žao nam je što sa nama danas nisu naše dve ćerke, koje su na studijama, ali su i one presrećne jer smo konačno dobili krov nad glavom.

ACA_4093_resize

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker