Kultura

Narodno pozorište Pirot priprema predstavu “Mali Princ”

Ansambl Narodnog pozorišta Pirot radi na pripremi predstave “Mali Princ”, kojom će otvoriti novu sezonu u septembru.

DSC00352 Predstava je rađena po poznatom delu Antoana de Sent Egziperija, u režiji Davida Alića, mladog reditelja iz Pirota. „Mali Princ“ pisan je jezikom razumljivim deci, ali duboke poruke uvek iznova, sa svakim ponovnim čitanjem, opominju i odrasle. Zato je i ova predstava namenjena kako deci, tako i mladima i odraslima.

– Krenuli smo da radimo ovu predstavu pre svega kao dečju predstavu, ali smo kroz sam proces uvideli da ovo može da bude i predstava namenjena odraslima. Predstava nosi važne poruke, govori o vrednostima na koje smo zaboravili živeći ubrzanim tempom. Mnogo rečenica i replika deca neće razumeti, ali oni će priču shvatiti na nivou radnje i emocije koja se prenosi, tako će moći da isprate radnju, dok će odrasli čuti i dublje poruke – izjavio je Alić.

DSC00377

– „Mali Princ“ je i dečji roman, deca ga shvataju na jednom nivou, ali i roman za odrasle, jer ga oni shvataju na drugom nivou i mislim da će to biti i uspeh ove predstave – kaže Aleksandar Radulović, glumac Narodnog pozorišta Pirot.

Na predstavi su angažovani svi glumci Narodnog pozorišta Pirot. Za kostime je zadužena Milica Komazec Grbić, za muziku Stefan Filipović, dok će se za scenografiju pobrinuti David Alić.

-Mogu reći da ćete se prijatno iznenaditi na premijeri, jer skoro u pirotskom pozorištu nije ražena predstava ovakvog tipa – rekao je Gradimir Filipović, direktor Narodnog pozorišta Pirot.

DSC00367

Glavna uloga pripala je mladoj glumici, Kristini Tomić, koja je od nedavno član ansambla Pirotskog pozorišta.

– Drago mi je da radim sa ovom divnom ekipom, ja sam mlada, ovo je moj drugi profesionalni projekat. Hvala ovom divnom ansamblu na pruženoj prilici – rekla je Kristina Tomić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker