Kultura

Narodno pozorište Pirot priprema dve predstave

U Narodnom pozorištu u Pirotu pripremaju se dve predstave koje će premijerno biti izvedene pre Nove godine. Veliku ansambl predstavu, komediju pod nazivom “Bajka o pozorištu”, režira, poznati reditelj i saradnik pirotskog Pozorišta, Miloš Jagodić, a u pripremi je, prema tradiciji, namenska predstava, predstava za decu, koja nosi naziv “Novogodišnje želje”, u režiji, glumca pirotskog Pozorišta, Zorana Živkovića Žuće. Kako je rekao direktor Pozorišta, Gradimir Filipović užurbano se radi, sve se odvija prema planskoj dinamici i do kraja godine trebalo bi da sve bude završeno.

Komedija “Bajka o pozorištu”, prema tekstu Vladimira Đurđevića, okupila je kompletan glumački ansambl pirotskog Pozorišta kaže, reditelj, Miloš Jagodić. Reč je o urnebesnoj komediji ali koja, ipak, sobom nosi i malo gorčine iz svakodnevnog života.

“U Pitanju je vrlo savremena komedija sa aktuelnom tematikom, jednostavno, jedna obična ljudska priča. Osim toga što je duhovita ona pokreće i neke vrlo aktuelne teme i odnose ljudi spram velikih događaja koji se oko nas dešavaju. Ne želim da prepričavam i otkrivam detalje, ali uvek volim kad u komediji ponekad ima gorčine, a ovde ima i toga i na kraju se nadam da će ljudi, osim što su se smejali, staviti prst na čelo i pitati se da li stvarno živimo u ovakvom svetu” – rekao je Jagodić.

Kao i prethodnih godina  priprema se novogišnja predstava za decu, ovog puta prema tekstu Milice Živković, pod nazivom “Novogodišnje želje”. Reditelj, Zoran Živković Žuća, kaže da je reč o zanimljivoj, edukativnoj predstavi, potpuno savremenoj i sa dosta efekata. Premijerno izvođenje je planirano za 21. decembar u 12 časova.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de