KulturaOstale vesti

Narodno pozorište Pirot – Izuzetna sezona uprkos koroni, program ispunjen u potpunosti

Narodno pozorište Pirot je, u upravo završenoj pozorišnoj sezoni 2021/22, u potpunosti ispunilo planske zadatke, uprkos otežavajućim okolnostima zbog epidemiološke situacije. Prema rečima, direktora Pozorišta, Gradimira Filipovića, realizovane su premijerne predstave, održan je redovan repertoar, a pirotski ansambl imao je i brojna gostovanja. Filipović je zadovoljan kvalitetom urađenih predstava, o čemu svedoče prijem kod pozorišne publike i ocene kritičara.

Ova pozorišna sezona je bila izuzetna rekao je još Filipović, naročito kraj prošle godine kada je Narodno pozorište Pirot učestvovalo na mnogim festivalima, a o tome najbolje može reći, gumac pirotskog ansambla, Aleksandar Saša Radulović.

“Imali smo baš dosta uspeha u protekloj sezoni. Ono čime možemo da se pohvalimo je da smo učestvovali na svim prestižnim festivalima u Srbiji, nabrojaću samo neke od njih. Učestvovali smo na Jugoslovenskom festivalu u Užicu, to je Festival regionalnog karaktera. Od strane selektora izabrani smo za učešće na festivalima – Festival u Užicu, koji se zove Bez prevoda, Međunarodni festival u Subotici Dezire, na Joakimu Vujiću, na Festivalu prvoizvedenih tekstova u Aleksincu i ono što je kuriozitet mi smo jesenas igrali, našu predstavu, Strah – jedna topla ljudska priča u Narodnom pozorištu u Beogradu u dva termina. Sve te predstave i festivali su prošli fenomenalno, sa nekih smo se vratili i sa nagradama, kao što je sa Joakima, gde su Milena Depolo i Patrik Lazić za predstavu Sve nesrećne porodice liče na srećne porodice dobili nagradu za inovativni pristup pozorištu” – rekao je Radulović.

U septembru počinje nova pozorišna sezona kada će početi priprema nove predstave, a do kraja godine trebalo bi da se uradi još jedna premijera i nova dečja predstava.

Pirotsko Pozorište učestvovaće na Pirotskom letu predstavom Nemam da platim, i neću da platim, koja će biti izvedena 6. jula, u redovnom terminu od 19. časova i 30 minuta, a 14. jula glumci pirotskog Pozorišta, na otvorenoj sceni na Trgu pirotskih oslobodilaca, govoriće stihove poznatih pesnika uz muzičku pratnju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker