Kultura

Narodna biblioteka: Promocija nagradnog konkursa “Evropski dnevnik”

U EUTEKA bibliotekama širom Srbije počela je promocija nagradnog konkursa EVROPSKI DNEVNIK. Konkurs je namenjen srednjoškolcima iz cele Srbije koji se mogu takmičiti pojedinačno ili grupno u kategorijama literarnih i likovnih radova, foto reportaže ili foto-rada kao u multimedijalnim formama.

Promocija nagradnog konkursa održaće se sutra, 30. novembra, u Čitaonici Narodne biblioteke Pirot, sa početkom u 10.30h. Tokom promocije srednjoškolci će imati priliku da detaljnije čuju o propozicijama konkursa, temama, kategorijama kao i ulozi mentora na samom konkursu.

Konkurs je otvoren do 21. februara 2019. godine, a nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u prvoj polovini maja sledeće godine.

Publikacija Evropski dnevnik 2018/2019, čije je ovo deveto izdanje, pokriva širok spektar informacija o EU, njenim vrednostima, institucijama, a poseban deo posvećen je i odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima ali i profesorima kao pomoćno sredstvo u nastavi. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom su preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost, kao i društvo u kojem živim.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker