Kultura

Narodna biblioteka Pirot: Susret sa dečjim piscem Nikoletom Novak

Susret sa poznatim piscem za decu i mlade Nikoletom Novak, autorkom koja je deci zanimljiva, koju vole i koja voli da piše za njih, održaće se u Narodnoj biblioteci Pirot u petak, 15. oktobra 2021. godine, sa početkom u 11 i u 12 sati.

Nikoleta Novak je po obrazovanju veterinar koji vešto uklapa posao veterinara i pisca, pa je do sada objavila: ilustrovani priručnik „Upoznajmo kućne ljubimce“, romane „Tako mi je pričao Budimir“, „U potrazi za Budimirom“, „Tesa, mala balerina“, „Poziv“, „Zvali su me…“, edicije slikovnica „Jedan dan sa životinjama“, „Priče iz šume“, „Prijatelji iz savane“, „Kad su mali veliki“, priručnike za tinejdžere „Kad si meta puberteta: samo za devojčice“ i „Kad si meta puberteta: samo za dečake“ i dr.

Narodna biblioteka pirot

Dobitnica je brojnih književnih nagrada, a njen višestruko nagrađivani roman „Poziv“, pored nagrade „Srebrno Gašino pero“ i prestižne Međunarodne nagrade „The White Ravens“ koju dodeljuje Internacionalna Biblioteka za mlade iz Minhena, proglašen je Dečjom knjigom godine na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga 2019.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker