Kultura

Narodna biblioteka Pirot: Besplatno članstvo

Povodom Dana bibliotekara Srbije, 14. decembra, Narodna biblioteka Pirot svim sugrađanima, zainteresovanim da postanu članovi biblioteke ili da produže članstvo u biblioteci, omogućava da to učine besplatno u periodu od 14. do 19. decembra 2020. godine. Članske karte biblioteke važe godinu dana od dana učlanjenja. Na ovaj dan pre 73 godine, 14 decembra 1947. godine, osnovano je Društvo bibliotekara Narodne Republike Srbije.

Bibliotekari pirotske biblioteke Dan bibliotekara Srbije obeležavaju radno – učešćem na 17. konferenciji Bibliotekarskog društva Srbije Mobilno bibliotekarstvo: do udaljenih korisnika putem mobilnih aplikacija, usluga i ideja, koja se održava onlajn od 14. do 16. decembra 2020. godine i tokom koje će biti predstavljeno 13 radova autora iz Srbije, Rusije i Holandije.

Tradicionalno, danas će BDS obeležiti Dan bibliotekara Srbije i objaviti imena laureata nagrada Zapis, Stojan Novaković i Najbolji bibliotekar, kao i promovisati nova izdanja BDS-a, časopis Bibliotekar (2/2020) i zbornik radova sa prošlogodišnje konferencije Male biblioteke u velikom dijalogu za promene, u kome je zastupljena i Narodna biblioteka Pirot sa svojim radom sa kojim se predstavila u okviru poster sesije DEVETA UMETNOST U VELIKOM DIJALOGU ZA OČUVANjE KULTURNOG NASLEĐA.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker