Gradska hronika

Narkomanija, krijumčarenje ljudi, podnet veliki broj krivičnih prijava

Pripadnici Policijske uprave Pirot tokom marta meseca imali su 17 zaplena narkotika u kojima je zaplenjeno 180 grama i 108 komada tableta, a za krivična dela u vezi sa drogom procesuirano je 13 osoba.

Aktuelna su i krivična dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi, ali su uhapšene i dve osobe koje su dvadesetsedmogodišnjeg muškarca, upotrebom sile, naterali na prosjačenje a zatim mu uzimali novac.

Na području Policijske uprave u Pirotu očuvano je stabilno stanje javne bezbednosti. Registrovan je manji broj krivičnih dela u odnosu na uporedni mesec za oko 10% (75:68 krivičnih dela za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti). U oblasti privrednog kriminala otkriven je veći broj krivičnih dela, a krivične prijave su podnete protiv četiri odgovornih lica u privatnim preduzećima zbog poslovanja na nedozvoljen način i osnova sumnje da su počinili krivična dela poreska utaja i poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost. U martu su uhapšena i dva lica zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo trgovina ljudima nad dvadesetsedmogodišnjim muškarcem, kojeg su upotrebom sile i pretnje prinudili na prosjačenje i ekonomski ga eksploatisali uzimanjem novačnih sredstava od njega. Nije bilo težih krivičnih dela, a registrovan je višestruko manji broj krivičnih dela protiv imovine (21:9). U oblasti suzbijanja narkomanije, realizovano je 17 zaplena opojne droge, u kojima je zaplenjeno oko 180 grama i 108 komada tableta i procesuirano je 13 lica za 14 krivičnih dela u vezi sa drogom. U nastavku akcije suzbijanja iregularnih migracija, protiv 12 lica podneto je sedam krivičnih prijava za krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i tom prilikom privremno je oduzeto 9 vozila koja su korišćena za izvršenje krivičnih dela. Izvršene su preko 1602 kontrole u objektima, kontrolisana su 5175 vozila, 6046 lica u vozilima i sprečen je ulazak 94 migranata. U oblasti javnog reda i mira, evidentiran je neznatno veći broj prekršaja (9:12), a prekršajne prijave su podnete protiv 21 lica i nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. U saobraćaju na putevima, u martu mesecu, dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda što je za dve nezgode manje u odnosu na uporedni mesec, dok je broj nezgoda sa nastradalim licima isti (4), u nezgodama su povređene pet osobe, od kojih je jedna osoba zadobila teške telesne povrede. Očuvano je stabilno stanje bezbednosti dece u saobraćaju, te nije bilo nezgoda u kojima su učestvovala deca do 14 godina. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu će, i u narednom periodu, nastaviti da svojim zalaganjem u svim segmentima rada unapređuju sigurnost i bezbednost građana.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker