Lokalna samouprava

Napreduje izgradnja male otvorene scene – Realizovano oko 80 posto radova

Izgradnja male otvorene scene u dvorištu Istorijskog arhiva u Pirotu, koja je počela nedavno, napreduje planiranom dinamikom. Radovi se odvijaju u kontinuitetu i okvir buduće male otvorene scene, koja će služiti za realizaciju različitih kulturnih manifestacija, se vidi, s obzirom da je oko 80 posto radova završeno. Ovih dana završeni su bravarski radovi, postavljena je krovna konstrukcija, a trenutno se radi na postavljanju elektoinstalacija.

Zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, izjavio je za Pirotske vesti, da se paraleno radi na uređenju depoa ispod bine, kao i prostorija za učesnike manifestacija. Veći deo parternog prostora je završen postavljanjem behaton ploča, a pri kraju je izrada toaleta za posetioce i osoba sa invaliditetom.

“U pozadinskom delu bine uradićemo neke murale, koji će biti osvetljeni, a bina će biti pod kamerama. Mislim da će ovo biti biser našeg grada i daće novu vrednost našem gradu. Ostaće svim ustanovama kulture sa kojima ćemo mi iz Gradske uprave razmišljati o zajedničkom programu. Rok za završetak radova je 15. maj, a ono što mi do tada očekujemo jeste pozitivan odgovor Ministarstva kulture na naš projekta koji smo poslali. Ne možemo da kažemo da smo ga dobili, ali ukoliko i taj projekat dođe mi ćemo imati jednu od najsavremenijih malih otvorenih scena u Srbiji, i što se tiče građevinskog i produkcionog dela” – rekao je Colić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker