Bela PalankaReportaža

Napravio čoper-bicikl (video)

Mladi Belopalačanin Miloš Marinković uspeo je da napravi jedinstveni čoper-bicikl. Za pravljenje čoper-bicikla ovaj Belopalančanin koristio je delove od “ponike”, motora “MZ”, “Tomosa”, a kako bi napravio ovaj jedinstveni bicikl, za pravljenje nekih delova morao je sam da konstruiše i izradi mašine, kako bi uspeo u svojoj nameri. Kako kaže Marinković, ovakav bicikl u Nemačkoj lako dostiže cenu od čak 5.000 do 20.000 evra, jer je reč o ručnom radu koji se na Zapadu izuzetno ceni.

Marinković je na ovom projektu radio više od tri meseca.

-Prednji točak je od nekada veoma popularne bicikle ‘ponike’, zadnji točak od starog motora ‘MZ’, lančanik od ‘Tomosa APN4’, viljuška je izrađena ručno, cevke za ram sam savijao uz pomoć alata koji sam sam konstruisao, s obzirom da nisam imao dovoljno novca, a i želeo sam da ovaj bicikl ima originalni dizajn i izgled, što sam i postigao-kaže Marinković i dodaje da su ovakvih bicikli ručne izrade veoma popularni na Zapadu.

-U Nemačkoj se ovakvi bicikli prodaju po ceni od 5.000 do neverovatnih 20.000 evra, ali bi ja, ukoliko bude zainteresovanih, ovakav bicikl mogao da prodam i za nekih 300 evra-kaže ovaj nezaposleni Belopalančanin.

čoper bicikl_2

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker