Sport

Nakon Vojvodine, Vardara, Luka i Veljko Ćirić “na meti” italijanskih klubova

Mladi i izuzetno talentovani fudbaleri, devetnaestogodišnji Luka i dve godine mlađi Veljko Ćirić, obojica ponikli u Radničkom, nakon karijere u superligašima Vojvodini, Novom Sadu i Bačkoj Palanci i makedonskog Vardara, a pre ponovnog odlaska u inostranstvo, s obzirom da su obojica “na meti” jednog italijanskog kluba, došli su da odigraju veoma važnu polusezonu u Pirotu, za omladinsku ekipu Radničkog, kako bi klubu u kome su ponikli pomogli u borbi za opstanak. 

 

Luka u akciji

Već u premijernom utakmici nastavka prvenstva, Luka je postigao pobedonosni gol, nakon svega par minuta boravka na terenu i doneo prve bodove Radničkom protiv odlične ekipe imenjaka iz Kragujevca.

Luka je inače, nakon Radničkog, kao stipendista Vojvodine, igrao u kadetima ovog superligaša, igra na poziciji krilnog napadača, dok je njegov mlađi brat, takođe izuzetno talentovan fudbaler, igra na poziciji centralnog napadača.

Luka i Veljko Ćirić u centru rodnog Pirota

 

-Fudbal sam počeo da treniram sa četiri godine, a moj brat Veljko od pete godine. Zaista uživamo u tome i jedan smo drugom ogromna podrška, uz naravno neizostavnu i ključnu porodicu cele porodice. Iz Radničkog sam u Vojvodinu otišao kao stipendista sa dvanaest godina. Mogu reći da je sada atmosfera znatno bolja. Čini mi se i da je grupa igrača iz Kine unela dodatnu energiju u ekipu znatno pojačala konkurenciju što već sada ima veoma pozitivan uticaj na celu ekipu jer svi moraju mnogo više da se bore za pozicije u timu-kaže talentovani Luka.

Njegov mlađi brat Veljko kaže da su obojica napustili Vardar jer on, kao maloletnik, nije mogao da potpiše ugovor sa Vardarom, ekipom koja već ima previše stranaca, pa su obojica odlučili da, iako su imali ponudu da ostanu u odličnoj ekipi iz Makedonije, ipak dođu u Pirot jer im je važnije da igraju takmičarske utakmice u elitnom rangu takmičenja za omladince s Radničkim.

Veljko Ćirić

 

-Vardar je izuzetna ekipa, sa pet ili šest Brazilaca, i još nekoliko stranaca, odličnih igrača, tako da zbog ograničenja u broju inostranih igrača, ne bi mogli da dobijemo registraciju, iako postoji dobra volja kluba. Odlučili smo da dođemo u Pirot i igramo ovu polusezonu koja je važna za Radnički, a već posle ćemo karijeru nastaviti u inostranstvu-kaže Veljko, koji važi za izuzetno talentovanog mladog fudbalera.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker