Gradska hronikaOstale vesti

Najvednije poklone za 8. mart deca sama prave za svoje mame

Još nekoliko dana ostalo je do 8. marta, Međunarodnog dana žena koji se obeležava od 1911. godine. Praznik koji je proistekao je iz radničkog pokreta postao je povod za proslavu svega što su žene postigle u društvu, politici i ekonomiji. Obeležavanje 8. marta, pokloni i euforija podelili su žene na one koje cene i vole ovaj praznik i one koje smatraju  da zaslužuju pažnju  svakodnevno a ne samo određenim danima.

Osmomartovski poklon za mamu, baku, učiteljicu, drugaricu, devojku, ženu, sestru i sve popularniji i korporativni pokloni za zaposlene žene i koleginice. Izbor poklona zavisi od toga kome je namenjen i kakva se poruka njime šalje.

U pirotskim prodavnicama, gde se najčešće kupuju osmomartovski pokloni, kažu da se  još uvek ne oseća euforija kakva je  ranijih godina bila nekoliko dana pred praznik.

Nedostatak ideja, finansija ili kreativnosti ili će mnogi sačekati sam dan praznika i od uličnih prodavaca kupiti karanfil u celofanskom pakovanju.   Iako ovaj cvet ima vanvremensku lepotu i nosi simboliku ljubavi, fascinacije i različitosti upravo na ovaj praznik deluje kao da se poklanja radi reda.

Zato oni koji žele nekome da kupe ili naprave osmomartovski poklon, moraju imati na umu da nije važna materijalna vrednost poklona već pažnja i poruka koju  upućuju nekome. Pokloni koji ne izlaze iz mode su slatkiši, cveće i knjige sa pažljivo ispisanom posvetom.

Pokloni koji se ne preporučuju za ovaj dan su varjače, šerpe, kecelje i drugi predmeti za domaćinstvo jer se njima šalje poruka da je ženama mesto  u kuhinji, što baš i nije naprikladnija poruka za Dan žena.

Povodom ovog praznika trgovci su već obezbedili popuste, promocije i vaučere. Gotovo u svim radnjam se mogu uplatiti poklon kartice ali je po oceni žena ovo poklon za koji je potrebno najmanje truda  i posvećenosti.

Svakako, najvredniji pokloni koji  izazivaju najveće emocije su oni koje deca poklanjaju mamama, koje prave sami, svojim ručicama. Pa iako nisu uvek savršeni imaju poseban značaj i čuvaju se zauvek.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker