Lokalna samouprava

Najveće vodeno “ogledalo” u Srbiji – Otvoreni bazen u Pirotu

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić danas je sa stotinama školaraca obišao završne radove na izgradnji Otvorenog plivačkog bazena u Pirotu čije otvaranje će biti organizovano pred početak naredne kupališne sezone

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je sa stotinama pirotskih školaraca obišao završne radove na izgradnji Otvorenog kupališnog kompleksa čije svečano otvaranje će biti organizovano pred početak naredne kupališne sezone.

-Pre nešto više od godinu dana postavili smo kamen temeljac i evo za nešto više od godinu dana urađen je kompleks koji je veliki građevinski poduhvat, finansijski poduhvat i zahvaljujem se čitavoj ekipi koja je pratila izgradnju ovog objekta. Zaista mislim da je ovo najlepši deo grada, a Kej, koji je srce grada, svedok je transformacije koju je Pirot doživeo za ovih 15-20 godina. Ako krenemo od uliva Nišave u Bistricu možemo da vidimo šta sve Pirot sada ima, a nekada nije imao. Imamo petlju Pirot-Zapad, veliku fabriku Tigar Tajersa koja je relativno skoro izgrađena, imamo autoput, rekonstruisanu Gazelu, novo naselje Zapadni kej, šoping centar, Lidl, halu Kej takođe nismo imali, rekonstruisan Golemi most, izgrađen novi Ljubavni most, sam Kej je uređen, popločan, osvetljen, Zatvoreni bazen koji je podigao kvalitet života u gradu. Sada imamo i najveće vodeno ogledalo u Srbiji, 80 metara dužine, negde oko četiri miliona evra će koštati, finansiran iz budžeta Grada Pirota. Uzvodno imamo novi most na Drugom ringu, novu Toplanu, Gradski stadion koga smo kupili, hotel Stadion, teren sa veštačkom travom. Mnogo toga je zaista urađeno. Ovde smo prostor podelili na dva dela, ukupna površina je oko dva hektara, 20.000 metara kvadratnih i nema metra kvadratnog gde nešto nije urađeno. Nedostaje još rasveta koja će takođe biti ubrzo završena. Prateći objekti su prisutni, pored bazena će biti biletarnica, veliki kafić koji će raditi cele godine sa prelepom terasom, tu su i tribine sa hladom tokom leta, postavljeni su tuševi na nekoliko lokacija, postoje i trim staze, teretana na otvorenom, padl-teren, košarkaški teren i tako dalje. Mislim da Pirot dobija jednu celinu koja je trebala Gradu i kojom će biti ponosan-kazao je gradonačelnik Vasić.

Inače, kada je o radovima reč, u toku je testiranje svih sistema, specijalni robot je zadužen za čišćenje dna bazena od prašine nastale tokom radova i takođe, postavlja se preostali mobilijar.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker