Gradska hronika

Najvažniji postulat u poslovanju pirotske Deponije – Bez negativnog uticaja na životnu sredinu

Od početka rada Sanitarne regionalne deponije Pirot, prema svim analizama koje su dostupne i javnosti, nije zabeležen ni jedan negativan uticaj na životnu sredinu i neposredno okruženje. Jedan od najvažnijih ciljeva Deponije kaže, direktor, Nebojša Ivanov jeste da se ovaj postulat u poslovanju, da rad Deponije ne sme da ugrožava životnu sredinu ni po kom osnovu, održi i unapredi. U tom smislu redovno se investira i teži inovativnim rešenjima. regionalna deponija pirot

“Ne postoji ni jedan element koji negativno utiče na životnu sredinu, to nam je postulat u poslovanju i tu smo investirali značajna finansijska sredstava, a u skladu sa zakonom na svaka tri meseca imamo analize od strane referentnih laboratorija i njih dostavljamo Agenciji za zaštitu životne sredine” – kaže Ivanov.

Ivanov ističe izuzetno dobru saradnju sa svim lokalnim samoupravama u Pirotskom okrugu, a naročito veliku podršku u realizaciji planova ima od Gradske uprave Pirot.

“Lokalne samouprave su prepoznale Sanitarnu deponiju kao zajednički projekat koji omogućava da one imaju čistu, sigurnu i bezbednu životnu sredinu. Radujem se što svi subjekti, da li su to politička rukovodstva ili opretativna, podržavaju takve inicijative i ideje. Mislim da je uloga gradonačelnika grada Pirota vrlo značaja što je sve svoje kolege, predsednike lokalnih samouprava motivisao da svi zajednički u tom pravcu razmišljamo i radimo”

Pred velikih donacija sa strane vrlo je važno da Sanitarne regionalna deponija Pirot redovno iz svojih prihoda opredeljuje novac za različite investicije koje imaju za cilj bolje poslovanje i zaštitu životne sredine.

” Mi smo pre dve godine krenuli sa projektom “Izbaci svoj otpad mi ga prikupljamo”. Da bi ta aktivnost u okviru velikog projekta “Reciklirajmo za Pirot”imala kontinuitet obezbedili smo uslove da bukvalno otvorimo kol centar i da svako od građana koji ima problem sa nepotrebnim stvarima može da nas pozove i da mi u roku od 24 časa dođemo, preuzmemo stvari i dovezemo na Deponiju gde počinje reciklaža. To ćemo raditi bez naknade i to će biti jedinstven projekat u Srbiji koji se radi na takav način. Znači, ne intervenišemo samo u urbanom delu grada, već na celoj teritoriji Pirota” – rekao je Ivanov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker