Lokalna samouprava

Najuspešnijim učenicima sportistima uručene nagrade za postignute rezultate na školskim takmičenjima

U velikoj sali Skupštine grada Pirota danas su tradicionalno dodeljene nagrade najuspešnijim učenicima sportistima u školskoj 2020/2021. godini. Najboljim mladim sportistima nagrade su uručili gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, i proslavljeni odbojkaški reprezentativac, Željko Tanasković. Veliki broj učenika ove godini takmičio se u stonom tenisu, streljaštvu, odbojci, fudbalu, atletici, rukometu, gimnastici, košarci u basketu 3×3 i džudou.

Prisutne na svečanoj dodeli nagrada pozdravio je u ime Saveza za školski sport Pirot, profesor fizičkog vaspitanja, Milan Tošić. On je istakao da je zahvaljujući dobroj koordinaciji sa lokalnom samoupravom uspešno realizovan kalendar takmičenja Saveza za školski sport Srbije. Pirotski učenici učestvovali su na brojnim takmičenjima i postigli zapažene rezultate na državnim prvenstvima.

“Osvojili smo prvo mestu u atletici na 100 metara – pioniri, treće mesto u skoku u vis- pioniri, četvrto mesto u atletici – omladinke, drugo mesto u basketu – omladinke, peto mesto u basketu – omladinci, treće u gimnastici – pioniri, četvrto u gimnastici – omladinke, četvrto u gimnastici pojedinačno, džudo peto mesto – omladinke, uz dobre rezultate na ostalim državnim prvenstvima”- istakao je Tošić.

Prisutnim učenicima, profesorima, direktorima svih pirotskih škola obratio se proslavljeni odbojkaš, predsednik Saveza za školski sport Srbije, Željko Tanasković, ističiću veliko zadovoljstvo što je u Pirotu, i čestitao je nagrađenim učenicima sportistima.

“Zahvajujem i gradonačelniku Vasiću što razume i daje svoj doprinos u ovome što vi radite. Jako je bitno da ste uspeli u ovoj teškoj situaciji, u periodu koji je iza nas znamo koje smo probleme imali, da ste uspeli da organizujete takmičenja, jer sport nije samo takmičenje, on obuhvata i druge vrednosti kod ljudi. Sport je nešto što je lepo, zdravo, i mi treba da radimo na svesti mladih da se bave sportom, jer baveći se sportom sigurno ćemo rešavati neke stvari u životu na mnogo lakši način” – rekao je Tanasković.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da je velika čast za Pirot što svečanoj dodeli nagrada prisustvuje, proslavljeni odbojkaš, Željko Tanasković. Vasić je zahvalio svima koji su doprineli uspešnom održavanju takmičenja i častitao najuspešnijim učenicima sportistima.

“Bio je veliki izazov da održimo sportska takmičenja, tako da veliku zahvalnost, mi iz lokalne samouprave, dugujemo direktorima škola i profesorima i nastavnicima fizičkog vaspitanja. Ova takmičenja su pre svega neka vrsta edukacije za dalji život, jesu nagrade u drugom planu, ali kada se takmičimo svi volimo da osvojimo neko od prva tri mesta, i sada imamo ovde najbolje takmičare kao i svake godine. Zadovoljstvo mi je što smo i ovaj čin dodele nagrada održali, što je mali dokaz normalizacije stanja”- rekao je Vasić

Gradonačelnik je zahvalio i medijima koji prate školski sport kao važnu kariku u čitavom sistemu sportskih takmičenja. Lokalna samouprava će nastaviti da podržava decu koja se bave i sportom i naukom, jer su sva takmičenja bitna.

U kategoriji srednjih škola najbolja učenica sportiskinja za 2020/21. godinu je, učenica Gimnazije, Sofija Rančić. Učenik sportista je Luka Dimić iz Ekonomske škole. Medju osnovcima najbolja sportistkinja je, učenica OŠ “8. septembar”, Mila Đurić, a najbolji učenik sportista, Mihajlo Ćirić, takođe, iz OŠ “8.septembar”.

Najbolja ženska ekipa je iz Ekonomske škole, a najbolja muška iz Tehničke. Sveukupni pobednik među srednjim školama je Gimnazija.

Prvo mesto osvojila je muška i ženska ekipa OŠ “8. septembar”, tako da je ova škola i sveukupni pobednik u kategoriji osnovnih škola.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker