Lokalna samouprava

Najugroženijima – 6.000 paketa pomoći sa osnovnim namirnicama. Staračkim i samačkim seoskim domaćinstvima pomoć u vidu ogrevnog drveta!

U toku je podela paketa pomoći najugroženijim sugrađanima, a po najavama iz Gradske uprave, biće podeljeno preko 6.000 paketa hrane. Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić izjavio je jutros za TV Pirot da je Grad Pirot iz budžeta za ove namene izdvojio devet miliona dinara. Takođe, najugroženija samačka i staračka domaćinstva u pirotskim selima dobiće pomoć u vidu ogrevnog drveta, u proseku po tri kubna metra po domaćinstvu.

-Pravo na ovu pomoć imaju penzioneri sa penzijama nižim od 20.000 dinara, korisnici novčane socijalne pomoći koji su korisnici tuđe nege, koji žive u jednočlanom domaćinstvu, u domaćinstvu sa pet i više članova, koji žive u jednoroditeljskoj poridici sa troje dece, odraslim i starim licima pod starateljstvom, u porodičnom smeštaju, socijalno ugroženim članovima MNRL, međuopštinskih organizacija gluvih i nagluvih, slepih i slabovidih i licima u stanju socijalne potrebe na osnovu predloga predsednika mesne zajednice-kazao je gradonačelnik Vasić i dodaje da paketa ima dovoljno

Po Vasićevim rečima, namera je bila da se obuhvate svi građani kojima je potrebna pomoć.

-Paketa ima dovoljno, ako bude potrebno, dopunićemo, svi će dobiti bez problema i žurbe, pa molim za strpljenje i razumevanje-kazao je Vasić.

Pomoć i za najugroženija seoska domaćinstva

-Obezbedili smo ogrevno drvo za najugroženija seoska domaćinstva. Predsednici Mesnih zajednica su imali zadatak da nam ukažu na staračka, samačka domaćinstva, koja nemaju mogućnosti da nabave ogrev i mi ćemo u proseku po tri kubna metra dopremiti tim ljudima. Mislim da to nije mala pomoć-kazao je Vasić i dodao da će podela ogrevnog drveta početi narednih dana u saradnji sa Komunalcem.

Paketi će se deliti do 29. decembra, a svi koji zadovoljavaju kriterijume treba da dođu u Svečanu salu Gradske uprave i ponesu penzioni ček i ličnu kartu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker