Gradska hronikaNajlepše iz Pirota

Najlepša dama na svetu za Pirotske vesti: Pirot ću uvek nositi u srcu

Violeta Kelečević, rođena Stanković, poreklom Piroćanka koja živi i radi kao građevinski inspektor u Srbobranu osvojila je na elitnom svetskom takmičenju lepote u Rigi, Letoniji, prestižnu titulu – Lady of the world. U slobodnom prevodu moglo bi se reći da je ova prelepa Piroćanka osvojila titulu najlepše gospođe – dame na svetu. Kako je kazala u izjavi Pirotskim vestima, na svetsko takmičenje otišla je na nagovor svoje sestre koja i danas živi u Pirotu, a na takmičenju su učestvovale žene koje imaju između 28 i 45 godina.

violeta dama

Violeta je na svetsko takmičenje otišla na nagovor sestre koja živi u Pirotu.

-Nagovorila me je da se prijavim, što sam ja i uradila, ali bez nekih preteranih očekivanja. Posle nekoliko meseci, na moje iznenađenje stigao je poziv da predstavljam Srbiju na svetskom takmičenju u Letoniji. Bila sam potpuno oduševljena, ali ipak, pre nego što sam donela odluku da prihvatim poziv, dobro sam razmislila jer radim odgovoran i stresan posao, a uz to sam pre svega majka dvoje dece. Ipak, zahvaljujući podršci, pre svega supruga, ali i porodice i familije, odlučila sam da prihvatim poziv. Srbiju sam predstavila u tri minuta, gde sam na engleskom pred milionskim auditorijumom pričala o srpskoj tradiciji, kulturi, srpskim manastirima i tradicionalnim vrednostima našeg naroda-kaže Violeta za Pirotske vesti i dodaje da je u Rigu otputovala u organizaciji kompanije Miss Yu.

dama violeta

Violeta kaže da nagradu posvećuje svojoj pokojnoj majci.

-Ovo priznanje posvećujem prerano preminuloj majci, a posle svega, Pirot nosim u srcu još jače – poručuje Violeta.

dama violeta kelečević

Njena majka Verica Živković rođena je u selu Prisjan, živela kao dete u selu Kamik, a otac Jovan Stanković je poreklom iz babušničkog sela Provaljenik. Njena porodica kasnije se preselila u Vojvodinu, u Srbobran.

dama

Tekst: Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

foto-lična arhiva Violete Kelečević

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de