Obrazovanje

Najbolji učenici sportisti Ekonomske škole Pirot

Savremeni pristup nastavi, obezbeđenje svih učila neophodnih za najefikasniji način rada, doveli su Ekonomsku školu Pirot među najbolje škole u Okrugu ali i u Srbiji. Poslednjih godina, zahvaljujući pre svega idealnim uslovima za odvijanje nastave u hali Kej, novom načinu rada, predanom radu profesora, ali i promeni odnosa prema obavezama u školi učenika, Ekonomska škola Pirot je ostvarila izuzetne rezultate.

Pored uspešnih rezultata na Republičkim takmičenjima iz stručnih predmeta, učenici Ekonomske škole Pirot uspešni su i u opšteobrazovnim predmetima. Osnovni cilj je, prevashodno, da učenici shvate i prihvate da je fizičko vežbanje na času, ali i u privatnom životu izuzetno bitno. Gojaznost, fizička nespremnost, izbegavanje nastave, nepravilan razvoj tela, predstavljali su veliki problem u obavljanju osnovnih životnih aktivnosti učenika. U Školi je promenjen pristup prema učenicima koji su uspešni u određenim sportovima. Prati se njihov razvoj u klubovima, ali i uspeh u školi, ponašanje u privatnom životu. Učenici sportisti sa oduševljenjem žele da dolaze na treninge školske ekipe, izgaraju za uspeh školskog tima.

Rezultat svega toga su izuzetni rezultati na svim nivoima takmičenja u prethodnim godinama. U poslednjih osam godina, učenici Ekonomske škole Pirot su osvojili četiri medalje na Republičkoim takmičenjima u futsalu, i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, te Republičke medalje u streljaštvu i gimnastici, i visoke plasmane u ateltici, basketu 3 X 3 stnom tenisu.

Na ovogodišnjnoj dodeli nagrada najboljim učenicima sportistima sa teritorije Grada Pirota, ubedljivo najviše nagrada su dobili učenici Ekonomske škole Pirot i to: Maša Džunić, najbolji sportista školskih takmičenja u ženskoj konkurenciji; Đorđe Mitov, najbolji sportista u muškoj konkurenciji; Bojana Pejčić, najbolja fidbalerka; Mila Potić, najbolja rukometašica; Aleksandra Nikolov, najbolji strelac; Andrija Antić, najbolji fudbaler; Miloš Stojanović, najbolji u basketu 3 X 3.

Njihovi uspesi u pojedinačnim i ekipnim sportovima, bili su potvrda njihove pripadnosti i velike ljubavi prema svojoj školi. Za kvalitetan rad i za sve ove rezultate, velike zasluge imaju i profesori na nastavi fizičkog vaspitanja, profesori Iva Paunović i Milan Milanov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker