Sport

Najbolji pirotski fudbalski klubovi u jeku priprema – Uskoro početak prvenstva

Pripremajući se za prolećni deo prvenstva sastala su se dva najbolja pirotska fudbalska kluba, Radnički – Tanasko Rajić. Trening utakmica, koja je odigrana na terenu sa veštačkom travom, završena je u korist Radničkog, rezultatom 3:1 (1:1). 

Utakmica jeste bila dopadljiva, kaže, šef stručnog štaba Radničkog, Goran Lazarević, ali smatra da je njegov tim igrao daleko ispod očekivanja i onog što može pružiti.

“Verovatno nas je malo sustigao i umor, a bili smo i u deficitu sa igračima koji nam donose tu prevagu na terenu. Praktično imali smo jedinog napadača, Đurovića, inače sve ostale pozicvije su “krpljene”. Podbacili smo u mnogim stvarima na ovoj utakmici, mnogo izgubljenih lopti, naročito u prvom poluvremenu, gubili smo duele što nam nije svojstveno, ali dobro, treba razumeti ove momke, daleko je ovo od neke naše ozbiljne igre” – rekao je ukratko Lazarević.

U poslednjoj kontrolnoj utakmici Radnički će se sastati sa Vlasinom ove subote. Lazarević ne pridaje neki poseban značaj ovom meču, bitno je da fudbaleri saniraju povrede i da fizički budu spremni za prvo kolo.

 

Trener Tanaska Rajića, Vladimir Georgijev, čestitao je svojim fudbalerima na zalaganju i smatra da je ova utakmica bila važna kako bi se napravilo poređenje njegovog tima sa prvoplasiranom ekipom u Srpskoj ligi.

“Videli smo gde smo u odnosu na Radnički, ima prostora za napredovanje, a u suštini sam zadovoljan formom tima u ovoj fazi priprema. U prvom poluvremenu smo igrali bolje, u drugom smo malo tumbali ekipu, isprobavali neke varijante i dao sam i ostalim fudbalerima šansu. Zadovoljan sam, svi igrači su ispoštovali dogovor iz svlačionice” – izjavio je Georgijev.

Na istom terenu, pod svetlom refletora, sastali su se, takođe u okviru priprema, Jedinstvo i babušnička Lužnica. Susret je završen pobedom pirotskog Jedinstva sa 5:3 (2:1).

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker