GastronomijaReportaža

NAJBOLJI MLADI ROŠTILJDŽIJA SA JUGA SRBIJE – PIROĆANAC. Aleksa Krstić osvojio prvo mesto na međunarodnom kulinarskom nadmetanju

Mladi Aleksa Krstić, učenik druge godine Ekonomske škole, smer kuvar, osvojio je prvo mesto na međunarodnom kulinarskom nadmetanju “GASTRO TURISTIČKI FESTIVAL” koje juče održano u Nišu. Aleksa je osvetlao obraz pirotskom kulinarstvu jer je bio bolji od brojnih profesionalnih roštiljdžija iz Niša, Leskovca i drugih gradova sa Juga Srbije, poznatom po vrhunskom roštilju.

Na  takmičenju je učestvovalo preko 400 takmičara – kuvara iz 11 zemalja, a organizator je Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika iz Niša.

Takmičenje je održano na amfiteatru na nišavskom keju a kuvari su se takmičili u osam disciplina: pripremanje riblje čorbe i ribljeg papirkaša, pripremi jela od ribe i mesa za juniore i seniore, priprema restoranskog deserta, takmičenje u pripremi nacionalnih jela (izložbeni deo), takmičenje u pripremanju paste, takmičenje u pripremanju pice, jela sa roštilja, priprema jela na otvorenoj vatri (gulaš,pasulj, kupus, jela od pečuraka…).
Aleksa sa legendom niškog kulinarstva – popularnim Amerikancem

Aleksi, koji inače ima 16 godina, ovo je prvo takmičenje, nije očekivao da osvoji zlatnu medalju.

-Konkurencija je bila izuzetna, profesionalci, iskusni kuvari, a šestočlani žiri sastavljen od vrhunskih šefova imao je težak zadatak da izabere najboljeg majstora roštilja. Nagradu mi je uručio master šef iz Izraela Moše Alkobi. Pripremu roštilja sam inače učio i učim još uvek od oca Igora, koji je kuvar u Rusiji-kaže Aleksa za Pirotske vesti.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker