Obrazovanje

Najbolji fizičari pirotske Gimnazije pripremaju se za predstojeća takmičenja

Bez obzira na godine staža i rada sa učenicima entuzijazam, elan i ambicija ne napuštaju profesorku fizike u pirotskoj Gimnaziji, Ninu Jovanović. Poznato je da učenici Gimnazije iz svih predmeta postižu zavidne rezultate na svim nivoima takmičenja, a među njima su i učenici fizike. Ovih dana, u vreme školskog raspusta, profesorka Jovanović sa uživanjem radi i priprema svoje đake, talentovane fizičare, za predstojeća takmičenja.

gimnazija pirot

Profesorka Jovanović kaže da su počele pripreme za predstojeća takmičenja koja će uslediti već u februaru. Ona ističe da je zainteresovanost učenika izuzetno velika, što je dodatna motivacija za rad. Pripreme učenika se odvijaju tako što se pored redovnog gradiva, prelazi na viši nivo fizike, ali je ipak to kombinacija i fizike i matematike, a uz to neophodno je znanje i iz informatike, kaže profesorka Jovanović.

Janko Stefanović, učenik drugog razreda Gimnazije, ima potpuno jasan cilj, a to je da bude prvi i osvoji najveći broj poena. Veoma je zadovoljan pripremama i očekuje da rezultati neće izostati. Inače, Janko se takmiči od šestog razreda osnovne škole, tada je pored matematike zavoleo i fiziku i redovno postizao zapažene rezultate.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker