Lokalna samouprava

Najbolje što Pirot ima na Beogradskom manifestu

Od 27.05 do 29.05. 2016. na beogradskoj tvrdjavi Kalemegdan odrzava se drugi po redu BEOGRADSKI MANIFEST – festival manifestacija i destinacija. Turistička organizacija Pirot učestvovala je prošle, a učestvuje i ove godine. 
beogradski_manifest_plakat
Prema rečima direktora TO Pirot Bratislava Zlatkova, TOP će na ovoj izuzetno značajnoj manifestaciji predstaviti najbolje što Pirot ima.
– Naša organizacija učestvuje na beogradskom manifestu sa svojom ponudom grada i ono što je interesantno je to da ovaj Festival sve više dobija na značaju, pre svega zbog različitih programa koje festival nudi i gde naša organizacija ima svoje mesto. Na festivalu ćemo prestaviti manifestacije koje nas očekuju do kraja godine ( Festival staroplaninskih jela u Temskoj, festival sira ikačkavalja koji je planiran za oktobar, kao i Festival majstora pirotskog roštilja). pošto je Pirot i ove godine nosilac priznanja EDEN – Izuzetne destinacije Evrope – Turizam i lokalna gastronomija, imaćmo i štand u delu tvrdjave koji nosi naziv ADUTI SRBIJE., gde ćemo najaviti naše manifestacije i prezentovati lokalne brendove. Takođe u centralnom delu promovišemo grad Pirot kao sportsko turističko rekreativni centar , promocija letnjih programa obilaska vodopada, crkve i manastira, ribolovni paketi i sve ono po čemu je Pirot prepoznatljiv van svojih granica. Sam festival isplaniran je na odličnoj lokaciji u centru prestonice, sa bogatim kulturno umetničkim, sportskim i muzičkim programom, organizovan u dobrom vremenskom periodu kada Beograd poseti i najveći broj inostranih turista, što je za nas izuzetna prilika da se približimo inostranom tržištu-kaže Zlatkov.
Festival se završava u nedelju 29.05., a već od ponedeljka gosti Turističe organizacije biće ekipa emisije Gastronomad koja planira snimanje emisija na nekoliko lokacija u Pirotu, što je još jedan način da što više ljudi upoznamo sa našim potencijalima, gde je hrana jedan od naših aduta.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker