Kultura

Nagrade za pirotske filmadžije na festivalu ekološkog i dokumentarnog filma Vrmdža 2018

Na Festivalu ekološkog i dokumentarnog filma Vrmdža 2018. među nagrađenim filmovima, u konkurenciji od preko 40 filmova, dominirali su pirotske filmadžije. Nagrade su dobile produkcije “Gazela”, “Astra”, Igor Đorđević i novinarka TV Pirot Vanja Jocić.

Produkcija “Gazela” dobila je nagradu za dokumentarni film “Zvuci Stare planine”, a nagradu je primio vlasnik produkcije dr Srđan Denčić. 

PRODUKCIJA GAZELA GROMOGLASNO PROMOVISALA STARU PLANINU U LATIN GRADU

Nagrada za najbolji promotivni film, na internacionalnom Festivalu Vrmdža 2018,
u Latin gradu, u podnožju Rtnja, pripala PRODUKCIJI GAZELA za ekološki blokbaster “Zvuci Stare planine”(producent Dr Srdjan Denčić, snimatelj Robert Ilić, novinar Branislav Jovičić, montaža Milan Antić, grafički dizajn Stefan Ćirić, dizajn zvuka Stefan Filipović).


Ova nagrade nam svima u ekipi mnogo znači. Filmovi se prave zbog publike i baš zbog toga, jos više nam znači što je ekološka i turistička publika prepoznala i nagradila naš trud najgromoglasnijim aplauzom, a kritika i žiri prestižnim priznanjem. Sada mogu da kažem, da staroplaninski zvuci više nisu samo mehaničke oscilacije u granicama 16 – 20 000 Hz, već su simbol života na Staroj planini, izjavio je producent Dr Srdjan Denčić, i zahvalio organizatoru i žiriju festivala, što su u filmu prepoznali snagu promocije života na Staroj planini kroz zvuk.


Posebna zahvalnost pripada Gradu Pirotu koji je podržao finansijski ovaj film.

Igor Đorđević dobio je nagradu za film o avanturističkom festivalu “Jerma 2017”. 

 

Nagradu je dobila i novinarka TV Pirot Vanja Jocić i produkcija Astra za film o vodopadu Tupavica na Staroj planini.

Nagradu je dobio još jedan autor poreklom iz Pirota – Ivan Mančić, koji živi i radi u Nišu.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker