Lokalna samouprava

Nagrade malim umetnicima-ekolozima

Gradska uprava grada Pirota je u završnoj fazi izrade Lokalnog ekološkog akcionog plana (LEAP) grada Pirota za period 2019-2023 godine uz pomoć konsultanata iz „Aurora green“ d.o.o. Beograd, preduzeća za inženjering i konsalting iz oblasti životne sredine. Do kraja godine biće završen Nacrt plana. Posle javnog uvida od 30 dana plan usvaja Skupština grada. Nakon usvajanja biće organizovana javna prezentacija za sve zainteresovane koji žele da se informišu kako su kroz ovakav akcioni plan i strateški dokument definisani prioriteti i plan aktivnosti za njihovu realizaciju.

Povodom konkursa koji je Grad Pirot raspisao u osnovnim školama za izbor najboljeg crteža za naslovnu stranu Lokalnog ekološkog akcionog plana grada Pirota u Svečanoj sali Gradske uprave, u utorak 25.12.2018. godine, organizovana je dodela nagrada učenicima izbranih radova.


Likovni rad koji će se naći na naslovnoj strani Lokalnog ekološkog akcionog palana je rad Marka Ilića učenika VII1, OŠ „Sveti Sava“. Pored ovog rada naći će se i radovi još četiri učenika koji su takođe nagrađeni.

Nagrađeni učenici su u prisustvu svojih nastavnika primili nagrade koje su dodelile pomoćnk gardonačelnika Milica Golubović i koordinator projekta za izradu LEAP-a Ana Petrović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker