Lokalna samouprava

Nagrade autorima najboljih radova na konkursu “Kej uvek i zauvek” Istorijskog arhiva

Danas su na prigodnoj svečanosti u dvorištu Istorijskog arhiva u Pirotu učenicima pirotskih osnovnih i srednjih škola, autorima po oceni žirija najboljih radova na konkursu “Kej uvek i zauvek”. Svečanost je organizovana na Svetski dan arhiva, kada se simbolično označava značaj čuvanja arhivske građe i dokumentacije i značaj tog posla za buduća vremena. 

-U tu priču lepo se uklapa i priča o Keju. Mi smo u arhivu našli dokumenta da su radovi započeti davne 1923. godine. Prošlo je već 95 godina a Kej nikako nije star. Sve je zeleniji i sve mlađi i evo i danas podmlađuje se vašom aktivnošću, vašim radovima i vašom kreativnošću-kazala je direktorka arhiva Ivana Kostadinović.

Ona je istakla da je na konkurs “Kej uvek i zauvek” pristiglo više od 200 radova, žiri je imao težak zadatak, ali slatke muke da odabere najbolje.

Gradski većnik Ninoslav Ćirić kazao je da je lokalna samouprava puno sredstava uložila u sređivanje Keja, kako bi zaštitni znak našeg grada izgledao reprezentativno, a u narednom periodu nastaviće se sa uređenjem Keja.

-Finalni deo ove manifestacije – obeležavanja 95 godina Keja očekuje nas najesen, kada će se nastaviti sa sadnjom drvoreda i proširenjem Keja, uzvodno od Železničkog mosta, ali i od mosta Gazela do ušća Bistrice u Nišavu-kazao je većnik Ćirić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker