Kultura

Nagrada za pirotskog fotografa Igora Đorđevića

Talentovani pirotski fotograf Igor Đorđević, dobio je treću nagradu na stalnom foto-konkursu Zavoda za zaštitu prirode Srbije koji se realizuje u saradnji sa Foto savezom Srbije.

Đorđević je dobio treću nagradu u konkurenciji od 5.000 fotografija od ukupno 300 autora. Cilj ovog konkursa je promocija i zaštita prirode i prirodnih dobara naše zemlje.

Žiri je izabrao 83 rada koji su deo izložbene postavke koja je trenutno izložena u Beogradu u galeriji “Progres”, nakon čega će biti prezentovana i u drugim delovima naše zemlje.

DSC_4664_resize

Na fotografijama su prikazane zanimljivosti iz prirode i raznovrsnost biljnog i životinjskog sveta i predela naše zemlje.

Žiri u kome su bili Milan Živković, Branislav Brkić i Miroslav Predojević za pobedničku fotografiju proglasio je „Ledeni start”, rad Jana Vala iz Novog Sada na kome je prikazan labud grbac. Drugo mesto dele Milan Simonović i Aco Bojanić, a trećenagrađeni su Igor Đorđević, Milinko Radosavljević i Vesna Mijailović.

Kako je Pirotskim vestima kazao Đorđević, koji je inače član Foto kluba “Fokus” iz Pirota, nagrađenu fotografiju napravio je pre tri godine, na reci Temštici, tačnije na “Tarzanovom viru”.

-Fotografijom se bavim pet godina. Fotografiju na kojoj sam ovekovečio rađanje vilinog konjica iz larve. Osim na fotografiji, rađenje novog života ovekovečio sam i na video materijalu, a da bi dobio pravi kadar proveo sam čak dva sata čekajući pravi trenutak. To je bio period kada sam se interesovao i bavio makro fotografijom-kaže Đorđević za Pirotske vesti.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker