Kultura

Nagrada za mladu Piroćanku Nadu Jovanović na foto konkursu EU info centra

Nada Jovanović, sedamnaestogodišnja Piroćanka, učenica smera za obdarene učenike u računarskoj gimnaziji koja radi u okviru Gimnazije “Bora Stanković” u Nišu, na instagram nagradnom konkursu za najbolji selfi na temu zaštite kulturnog nasleđa osvojila je treće mesto u konkurenciji od više od 200 mladih fotografa sa 260 radova.  Naziv konkursa je “Delimo kulturno nasleđe”.

Konkurs je deo kampanje Evropske godine kulturnog nasleđa koju EU info centar iz Beograda i EU info kutci iz Novog Sada i Niša organizuju kako bi promovisali mesta srpske i evropske kulturne baštine.

Kako je Nada kazala Pirotskim vestima, fotografijom se bavi već tri godine, a najradije fotografiše sportsku fotografiju, a kako kaže, redovno fotka ŽFK Jedinstvo i ŽFK Masinca iz Niša.

 

Fotografija Nade Jovanović

Više od 200 takmičara i takmičarki poslalo je preko 260 selfija, a formalne uslove zadovoljilo je 127 takmičara. Odluku o najboljim fotografijama doneo je četvoročlani žiri koji su činili Danijela Božović iz Delegacije EU u Srbiji, Emil Vaš, profesionalni fotograf i Aleksandar Jovančić i Marija Stevuljević iz EU info centra.

Na izložbi koja u Beogradu traje do kraja jula izloženo je 20 selfija nastalih na putovanjima po Italiji, Belgiji, Grčkoj, Rumuniji, Norveškoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Srbiji. Od septembra, izložba će biti dostupna publici u Nišu, Novom Sadu i Novom Pazaru.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker