Kultura

Nagrada Borisu Starešini na konkursu za kratku priču u Leposaviću

Na konkursu za kratku priču u Leposaviću dobio je prvu nagradu. Starešina je na ovom konkursu učestvovao sa tri priče a uručenja nagrada i zvanično proglašenje pobednika biće održano 26. decembra u Leposaviću.

foto Dragana Branković

Starešini uskoro iz štampe izlazi i nova zbirka priča pod nazivom nazivom “Strogo poverljive priče iz glave”. Izdavač je Narodna biblioteka Pirot.

Odluka žirija

Povodom konkursa za Knjizevnu nagradu „Tomo Radosavljević“ koji je raspisao Centar za kulturu „Sava Dečanac“ u Leposaviću, komisija u sastavu: prof. dr Valentina Pitulić, prof .dr Danica Andrejević i Marija Miljković, saradnik u nastavi, sa Filozofskog fakulteta u KM, donela je odluku da za najbolje radove proglasi: U domenu poezije: pesma „Razgovor sa Metohijom“ koja je prijavljena pod šifrom SUNCE. Posle razresenja šifre ustanovili smo da je autor Radmila Knežević iz Budve. U domenu kratke priče: priča „Čička Savko, budi mi drug“ koja je prijavljena pod šifrom PRIČE IZ SRCA. Posle razresenja šifre ustanovili smo da je autor Boris Starešina iz Pirota. Zahvaljujemo se svim autorima koji su učestvovali na konkursu, a pobednicima čestitamo. Svečano progčašenje pobednika i dodela nagrada i priznanja obaviće se 26. decembra sa početkom u 18 časova u Foajeu Centra za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću-navodi se u obrazloženju stručnoj žirija konkursa za Književnu nagradu “Tomo Radosavljević”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker