Kultura

NADREALNE SKULPTURE ZORANA MOJSILOVA u TMORA muzeju u SAD. Premijerno u Americi prikazan i dokumentarac Aleksandra Ćirića o Zoranu Mojsilovu

U izuzetnom TMORA muzeju, u Minesoti, otvorena je spektakularna izložba radova Zorana Mojsilova pod intrigantnim nazivom “Suvi svinjski vrat i druge zanimljivosti”. Na otvaranju izložbe je premijerno u Americi prikazan i film o Zoranu Mojsilovu, autora multimedijalnog novinara iz Pirota Aleksandra Ćirića, koji je već nagrađivan u Srbiji, a nalazi se u najužoj konkurenciji za nagradu na prestižnom američkom festivalu dokumentarnog filma u Klivlendu, što je praktično po prvi put da se film napravljen u Pirotu nalazi u Americi i pretenduje za prestižno priznanje na festivalu koji se nalazi na spisku festivala sa koga se selektuju filmovi i za Oskara.

Zoran je, sudeći po reakcijama na mrežama, ostavio bez daha brojnu publiku pojavivši se u do sada neviđenom “autfitu” a njegove reči su izazvale salve aplauza na otvaranju izložbe u velelepnom Muzeju ruske umetnosti TMORA.

-Nemojte mi čestitati ili pričati da sam veliki umetnik jer ja to već znam. Nemojte me zapitkivati o mojim umetničkim delima, osim pitaka “Koliko koštaju”, uz oduševljenje prenosi reči Zorana Mojsilova posetiteljka izložbe Karen Taunsend.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker