Gradska hronika

Nadležna komisija predložila konačnu listu za energetsku efikasnost u individualnim domaćinstvima

Povodom Javnog konkursa za sufinansiranje mera energetske efikasnosti u individualnim domaćinstvima, posle provere stanja nadležne komisije, krajem prošle nedelje objavljen je predlog konačne liste korisnika. U skladu sa pravilnikom rok za prigovore je osam dana od dana objavljivanja predloga konačne liste i on ističe u petak, 29. oktobra. Gradski menadžer za energetiku, Bojan Ivković, kaže da ukoliko ima prigovora komisija je dužna da donese odgovarajući zaključak, ukoliko nema Gradsko veće usvaja konačnu listu.

Kada Gradsko veće usvoji konačnunu listu korisnika pristupa se potpisivanju trojnih ugovora – između grada Pirota, privrednih subjekta i korisnika subvencija i počinje praktična realizacija poslova.

“Posle obilaska domaćinstava gde je kontrolisano prijavljeno stanje i stanje na terenu bilo je minimalnih korekcija. Polazimo od 137 prijava, od tog brioja 24 su odbijene, a bilo je i odustajanja. Za zamenu stolarije bilo je 106 prijava, 86 je prihvaćeno. Za nabavku kotlova 24 prijave su prihvaćene i za solarne panele za proizvodnju sanitarne tople vode 3 prijave su prihvaćene. Dakle, od 137 prijava 113 je prihvaćeno” – izjavio je Ivković.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker