Kultura

Nada Blam i Mina Lazarević – Zadovoljstvo je, ali i odgovornost igrati pred pirotskom publikom

Sinoć je u sali Narodnog pozorišta u Pirotu odigrana treća predstava, na 12. Reviji malih formi, pod nazivom Crveni šešir u izvođenju, poznatih beogradskih glumica, Nade Blam i Mine Lazarević. Predstavu je režirao Dimitrije Šašić. Još jedan komedija koja je, kao i prethodne dve, odigrana pred prepunom salom i nagrađena gromkim aplauzima.

“Crveni šešir” je nastao na osnovu istinite priče o poznatim srpskim glumicama. Tajna, dugo čuvana, nije ni danas obelodanjena. Kroz dijalog dve glumice smenjuju se tužne i komične scene, nameće se pitanje suparništva, ili partnerstva, a zajedništvo i bliskost su preko potrebne i jednoj i drugoj osobi.

Ova predstava se igra sa velikim zadovoljstvom, kaže Nada Blam, već tri godine. Igrana je i van naše zemlje, a prvi put je odigrana u Pirotu. Pirot ima jako dobru publiku, vrlo suptilnu pa stoga nije ni lako igrati pred pirotskom publikom, kaže popularna glumica.

Mina Lazarevićje, takođe, više puta je nastupala u Pirotu. Kaže da joj se grad i ljudi dopadaju, i da u svom karakteru ima nešto zajedničko. O predstavi kaže da je to priča o bliskosti dve žene različitih generacija koje su ostale nerazdvojne do kraja života, na nekoj talasnoj dužini samo njima poznatoj i u poslu i privatnom životu, a toga ima među nama.

Pirotskoj publici večeras će se predstaviti Ljiljana Blagojević, Vesna Stanković, i Branislav Tomašević u predstavi Dobri čovek.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker