Sport

Nacionalni trening centar za skijaše na Staroj planini

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić danas je prisustvovao potpisivanju ugovora o izgradnji Nacionalnog trening centra za skijanje na Staroj planini, koji treba da bude završen krajem sledeće godine, a omogućiće mladim talentovanim skijašima da na Staroj planini besplatno ili pod najpovoljnijim mogućim uslovima obavljaju pripreme za učešće na takmičenja na međunarodnoj sceni. Svečanosti u hotelu na Staroj planini na Jabučkom ravništu prisustvovali su i predstavnici Skijališta Srbije, JP “Stara planina”, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i predsednik opštine Knjaževac Milan  Đokić.

-U protekloj godini izgradili smo Nacionalni trening centar za gimnastiku, prošlog meseca atletski, ove godine gradimo Nacionalni vaterpolo trening centar, počinje izgradnja odbojkaškog nacionalnog trening centra i sada kao što smo čuli očekuje nas početak izgradnje Nacionalnog skijaškog trening centra. Nećemo se na tome zaustaviti već ćemo se truditi da što više sportova dobije nacionalne trening centre kako bi sportski klubovi obavljali pripreme u našoj zemlji, a ne u inostranstvu jer to podrazumeva i mnogo veće troškove-kazao je ministar Udovičić.

kuca skijanja_2

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kazao je da ga raduje ova vest.

-Očekujemo da se nastavi ulaganja države u infrastrukturu, pre svega u puteve sa pirotske strane, jer će to biti podstrek i za opštine Knjaževac i Pirot da nastavi da razvija svoju infrastrukturu, a turizam je grana koja donosi dosta novca u lokalne samouprave-kazao je Vasić.

kuca skijanja_1

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je da grad Pirot dosta toga ulaže u razvoj infrastrukture na Staroj planini.

-Ove godine se radi i ostatak puta ka Pakleštici koji će “otvoriti” Staru planinu i Zavojsko jezero, u planu je i završetak projekata za izgradnju puta od brane do Mrtvačkog mosta, samog Mrtvačkog mosta i do Toplog Dola, zatim put od Babinom zuba do Toplog Dola, tako da će se skratiti put od Pirota do ski centra na Staroj planini na Jabučkom ravništu-kazao je Zlatkov.

kuca skijanja_3
Lokacija na kojoj će se graditi Nacionalni trening centar za skijanje

Rok za završetak radova na izgradnji Nacionalnog trening centra na Babinom zubu je kraj 2017. godine, najkasnije početak 2018. godine, kazao je ministar Udovičić.

 

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker