Gradska hronika

Nacionalna služba za zapošljavanje – Besplatne onlajn obuke

Direktor Nacionalnea službe za zapošljavanje, Zoran Martinović, danas je sa predstavnicima GIZ-a potpisao primopredaju digitalne platforme za besplatne onlajn obuke – „Aktivno traženje posla“ i „Put do uspešnog preduzetnika“. Obe obuke, koje NSZ sprovodi, a čija realizacija je omogućena uz podršku globalnog programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“, koji u Srbiji sprovodi GIZ, svi zainteresovani mogu da pohađaju preko platforme za učenje na daljinu.

Obuka za aktivno traženje posla namenjena je nezaposlenim licima koja žele da ovladaju
tehnikama traženja posla i pripreme se za tržište rada i razgovor sa poslodavcem, dok je obuka Put do uspešnog preduzetnika namenjena nezaposlenim licima koja žele da pokrenu sopstveni posao. Obukama u onlajn formatu obuhvaćene su sve programske celine standardnih obuka za
nezaposlene koje se redovno organizuju u filijalama Nacionalne službe, ali i niz novih tema kao što su: uloga društvenih mreža u traženju posla, digitalni marketing, ili animacije sa primerima ponašanja na razgovoru sa poslodavcem.

Nove onlajn obuke NSZ zasnovane su na interaktivnim audiovizuelnim sadržajima i omogućavaju praćenje lekcija tempom primerenim svakom pojedincu, po želji i više puta. Posebnu novinu predstavljaju onlajn verzije ovih obuka na romskom jeziku, namenjene
nezaposlenim licima romske nacionalnosti. Korišćenje platforme je veoma jednostavno, a nezaposlena lica obuku mogu pohađati preko bilo kog uređaja (mobilni telefon, tablet, laptop, desktop računar), bez potrebe instaliranja bilo kakvog dodatnog softvera.

Za sve dodatne informacije u vezi sa pohađanjem navedenih onlajn obuka, nezaposleni sugrađani mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ.
Digitalizacija i modernizacija usluga Nacionalne službe za zapošljavanje u skladu je sa
standardima usluga karijernog vođenja i savetovanja koji se globalno primenjuju u oblasti
obrazovanja, zapošljavanja, socijalne zaštite i omladinske politike.,

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker