Gradska hronika

Način uzimanja uzoraka pun nedostataka, ubuduće uzorci će se uzimati komisijski

Direktor JP Vodovod i kanalizacija Zoran Nikolić danas je na konferenciji za novinare kazao da je, nakon angažovanja nezavisne laboratorije uočen niz nedostataka u načinu kako su se do sada uzimali uzorci vode iz gradskog vodovoda za analizu. Upravo način uzimanja uzoraka, po rečima direktora Nikolića, mogao bi da bude razlog problema koji su se javili proteklih dana sa vodosnabdevanjem pa će se u buduće uzorci uzimati komisijski, a jedan član komisije biće predstavnik JP Vodovod i kanalizacija kako se ovakve situacije ne bi ponavljale. Analize nezavisne laboratorije nisu pokazale nikakve nedostatke prilikom analize pijaće vode, a nedopustivo je i da se na rezultate kao do sada čeka pet dana, što potpuno obesmišljava čitav proces analize vode, istakao je direktor Nikolić i kazao da će u buduće biti angažovane i nezavinske laboratorije koje raspolažu modernom opremom koja omogućava da se rezultati analiza dobiju mnogo brže.

Po rečima direktora Nikolića, zbog činjenice da je na snazi gotovo nedelju dana bila preporuka, ali i zabrana korišćenja vode iz gradskog vodovoda na gubitku su pre svega građani, zatim i Vodovod koji je morao da obezbedi flaširanu vodu svim školama i vrtićima, a na dobitku su jedino trgovci koji su na prodaji vode ostvarili enormne promete.

-Ipak moram da skrenem pažnju na činjenicu da je za sve to vreme veliki broj građana dolazio na blagajne Vodovoda da izmiri svoje račune za vodu, što ja tumačim kao svojevrsnu podršku Vodovodu. Svesni smo i troškova koje su građani imali zbog cele situacije pa smo doneli odluku da se septembarski računi za vodu umanje za 30 posto-kazao je direktor Nikolić.

 

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker