Sport

Na Svetskom prvenstvu u brejkdensu, reprezentativac Srbije, Miljan Rančić Munja postigao dobar rezultat

Ovih dana u Parizu je održano Svetsko prvenstvo u brejkingu, odnosno, popularnom brejkdensu, u organizaciji Svetske plesne organizacije koja je dobila pokroviteljstvo Olimpijskog komiteta da vodi proces brejkdensa do Olimpijskih igara 2024. godine u Parizu, s obzirom da je brejkdens uvršten među olimpijske discipline. Član Plesnog kluba “Quick 010” iz Pirota, Miljan Rančić Munja, učestvovao je na Svetskom prvenstvu kao jedan od dvojice članova reprezentacije Srbije. U konkurenciji od preko stotinu takmičara iz preko 50 zemalja sa svih kontinenata Rančić je zauzeo 59. mesto, što je veoma dobar rezultat.

Rančić smatra da je spreman da se plasira među 32, ili 16 najboljih, što bi bio fenomenalan rezultat. S obzirom da je ovo prvi nastup na tako velikom takmičenju, među mnogo poznatih imena iz sveta brejkdensa, Rančić očekuje da uz nešto više iskustva i dodatnog rada svoj cilj može da ostvari.

“Video sam uživo sve takmičare, nisu oni vanzemaljci, jednostavno to su ljudi koji su proputovali planetu, stekli iskustvo i napravili ime. To je ono gde ja treba da najviše radim, izlazak na što više jakih takmičenja i onda će biti mnogo lakše upasti u sledeću fazu takmičenja” kaže Rančić.

Kao i u svakom sportu trenažni proces nije jednostavan, zahteva mnogo truda i odricanja. Rančić kaže da brejkdens nije samo fizički trening i vežbanje. To je svojevrsna umetnost gde se stalno stvaraju i osmišljavaju nove motoričke veštine, a onda sve to isprobava na treningu. Od toliko hiljada igrača smisliti nešto originalno i kvalitetno nije lako. Narednog vikenda, 18. decembra u Beogradu, Rančić će nastupiti na takmičenju Srpske plesne lige.

Svoje bogato iskustvo Miljan Rančić Munja želi da prenese na talentovanu decu u Pirotu, jer kaže da u gradu ima jako talentovane dece za ples i gimnastiku. Olimpijske igre za mlađe od 18 godinu su 2026. godine pa možda ima vremena da se neko iz mlađih kategorija sprema i nađe na Olimpijadi. On je pozvao mlade da se prijave, da se formiraju grupe za mlađe kategorije, tako da svako ko je zainteresovan može da se obrati Klubu “Quick 010”.

foto – lična arhiva Miljana Rančića

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker